Welke kleur meubels passen bij grijze muren? [9 geweldige opties met afbeeldingen] (2023)

Of je de muren nu al geverfd hebt of alleen de kleur grijs overweegt, de volgende stap is het decor. Grote items zoals meubels worden meestal als eerste geplukt. Dus welke kleur meubels passen bij grijze muren? We hebben enkele geweldige suggesties, met foto's.

Voor grijze muren zien meubels er geweldig uit in de volgende kleuren:

 • Wit
 • Bruin
 • Grijs
 • Gember
 • Blauw
 • Paars
 • Roze
 • Geel
 • Groente

Blijf lezen om foto's voor elke kleur te zien en tips om uw favoriete selectie in uw decor op te nemen. Dit artikel geeft je tips voor het balanceren van bijpassende en contrasterende elementen. Vraag ook wat advies om ervoor te zorgen dat je grijze kamer groot en helder lijkt in plaats van koud en grotachtig.

Welke kleur meubels passen bij grijze muren? [9 geweldige opties met afbeeldingen] (1)

Hoe richt je een kamer in met grijze muren

De meeste mensen beschouwen grijs als neutraal of cool. Maar het kan eigenlijk een koele of warme kleur zijn. Voordat je een kleurenpalet kiest dat bij je grijze muren past, moet je bepalen welk soort grijs je hebt. Bestudeer eerst de verf. Kijk of er meer hints van bruin of blauw (of misschien zelfs een andere kleur) onder zitten. Bruintinten duiden op warm grijs, terwijl blauwe ondertonen duiden op koel grijs.

Warme grijstinten moeten als algemene regel naast een koele kleur worden gebruikt als aanvulling. Als de muren warm getint zijn en het meubilair warm getint, mist de ruimte evenwicht. Uiteraard geldt het omgekeerde voor koele grijze muren - combineer dit met een warme kleur.

Onthoud echter dat de sleutel balans is. Je hoeft een kamer niet in te richten met koele muren met alleen maar warme kleuren. Maar je wilt wel het gebruik matigen. Een typische ontwerpstijl is 60-30-10, wat betekent dat 60% van je interieur één kleur moet hebben. Twee accessoirekleuren worden gebruikt als respectievelijk 30% en 10%.

Waar die kleuren zich daadwerkelijk bevinden (tussen muren, meubels, planken, enz.) is aan de binnenhuisarchitect. Misschien zit je warme grijze muur in de 30% groep. Dit kan betekenen dat je een koele kleur wilt in het bereik van 60%. Dan zorgt een andere warme kleur in de 10%-reeks voor een behoorlijke balans tussen de elementen.

Wit

Witte meubels zien er schoon en fris uit tegen grijze muren. Als je iets helders en luchtigs wilt, is deze match perfect. Omdat het allebei redelijk rustgevende neutrale kleuren zijn, moet je er wel voor zorgen dat je op andere manieren wat visuele opwinding aan de kamer toevoegt. Overweeg bijvoorbeeld om verschillende texturen of lagen te gebruiken.

Welke kleur meubels passen bij grijze muren? [9 geweldige opties met afbeeldingen] (2)

Bruin

Bruine meubels helpen grijze muren op te warmen. Hoewel beide kleuren neutraal zijn, houden ze elkaar goed in evenwicht. Wil je geen kleur die opvalt (en misschien doorschijnt) tegen het grijs, dan is bruin een goede keuze. Het is ingehouden en de kleuren helpen elkaar echt overeind te houden.

Welke kleur meubels passen bij grijze muren? [9 geweldige opties met afbeeldingen] (3)

Grijs

Grijs en grijs kunnen uiteraard samenwerken. Zorg ervoor dat je het opfleurt met wat extra kleuren in de rest van het decor. Laat al het grijs de kamer niet plat en monochroom maken.

Welke kleur meubels passen bij grijze muren? [9 geweldige opties met afbeeldingen] (4)

Gember

Ginger voegt warmte en pit toe aan een grijze kamer. Deze pittige gember zorgt ervoor dat de kamer er niet koud en saai uitziet. Levenloos? Niet hier!

Welke kleur meubels passen bij grijze muren? [9 geweldige opties met afbeeldingen] (5)

Blauw

Vrijwel elke tint blauw is rustgevend en kalmerend. Gecombineerd met grijs, en het is een klassieke keuze voor elke kamer in huis. Blauw is ongelooflijk veelzijdig, in een veelheid aan tinten. Grijs is even breed en flexibel. Als gevolg hiervan zijn de creatieve keuzes in deze perfecte combinatie bijna onbeperkt.

Welke kleur meubels passen bij grijze muren? [9 geweldige opties met afbeeldingen] (6)

Paars

Grijs en paars werken samen in verschillende stijlen. Paars kan net zo gemakkelijk edgy en hip zijn als romantisch en teder. In combinatie met de juiste grijstint past het in elk interieur. Het is kalm en rustgevend, maar kan ook een flair van drama en intriges bieden.

Welke kleur meubels passen bij grijze muren? [9 geweldige opties met afbeeldingen] (7)

Bloos roze

In combinatie met gedempte of zachtere grijstinten wordt een roze of blozende roze kleur. Het is gastvrij en warm, maar niet te gedurfd. Samen dragen de kleuren een bepaalde sfeer van verfijning en gratie uit.

Welke kleur meubels passen bij grijze muren? [9 geweldige opties met afbeeldingen] (8)

Geel

Als je je zorgen maakt dat dingen saai worden, plaats dan grijs tegen fel en krachtig geel. De wedstrijd is leuk en speels, maar niet overweldigend.

Welke kleur meubels passen bij grijze muren? [9 geweldige opties met afbeeldingen] (9)

Limoen groen

Door een levendig en energiek groen tegen een kalm, neutraal grijs te duwen, springt de kamer eruit. Deze combinatie zal elke ruimte verlevendigen.

Welke kleur meubels passen bij grijze muren? [9 geweldige opties met afbeeldingen] (10)

Hoe voeg je warmte toe aan een grijze kamer?

Zorg er eerst voor dat de kamer echt warmte nodig heeft. Hoewel veel mensen aannemen dat grijs altijd een koele kleur is, is dat eigenlijk niet waar. Veel grijstinten hebben een warme bruine tint eronder, die vanzelf warmte in de kamer brengen.

Als je je echter zorgen maakt dat de kleur van de kamer of de verf koud aanvoelt, accentueer dan gewoon met veel heldere, warme kleuren. Vooral gedurfde gele, oranje en rode tinten zullen de ruimte opfleuren en elke kilte verbannen. Nog een geweldige en gemakkelijke manier om de warmte in de kamer te verhogen? Voeg vooral wat houten elementen toewarme houttintenzoals hickory, kersen of mahonie.

Moeten de meubels in een kamer dezelfde kleur hebben?

Matchen is iets grappigs. Als niets overeenkomt, loop je het risico er ongeorganiseerd uit te zien. Als je gasten zich moeten afvragen of je willekeurig meubels hebt verzameld met een blinddoek om, dan zie je er niet goed uit. Je wilt er net genoeg van zodat het duidelijk is dat je de items met opzet hebt gekozen, maar niet zozeer dat de kamer er saai, uniform en karakterloos uitziet.

Houd er rekening mee dat er veel manieren zijn om meubels bij elkaar te zetten zonder ze identiek te maken. Je kunt meubels afstemmen op stijl, op bepaalde kenmerken of elementen, of op maat, om maar een paar voorbeelden te noemen. Het is waarschijnlijk het beste als ten minste één meubelstuk een andere kleur heeft. Dat stuk kan worden onderscheiden als belangrijker of een centraal stuk voor de kamer. De kleurverandering zorgt ervoor dat het opvalt.

Welke kleur meubels passen bij grijze muren? [9 geweldige opties met afbeeldingen] (11)

Hoeveel variatie je uiteindelijk gebruikt, is een kwestie van persoonlijke keuze. Sommige mensen hebben een meer eclectische stijl en vinden het prettig dat alles uniek is. Anderen coördineren liever in een bijpassende stijl. Ze vinden het niet erg dat de kamer er een beetje gestileerd en gestandaardiseerd uitziet - dat is hun bedoeling. Versier je huis op een manier die je persoonlijkheid laat zien, wat dat ook mag zijn.

Hoe fleur je een grijze woonkamer op?

Vooral kamers met weinig natuurlijk licht of ramen op het noorden hebben de neiging somber en grijs te zijn. Als je echte grijze muren ophangt, vergroot dit alleen maar de somberheid van de kamer. Dus hoe kun je het effect tegengaan enopfleurende ruimte?

 • Voeg wat warme kleuren toe om de koelte in evenwicht te brengen. Onthoud de ontwerpregel van drie kleuren, in porties van 60-30-10%. Als 60% koel is, moet de resterende 30% en 10% warm zijn.
 • Voeg textuur toe. Enkele geweldige mogelijkheden om de textuur te vergroten zijn lampenkappen, karpetten, gordijnen en kussens of kussens.
 • In gebieden waar je grijs op grijs gaat gebruiken, meng je het met verschillende tinten. Het gevoel van diepte dat hierdoor ontstaat, verhoogt ook de warmte van de kamer.
 • Verhoog de verlichting, en zorg er vooral voor dat het licht in de kamer in balans is. Als een groot raam bijvoorbeeld de helft van de kamer goed verlicht houdt, plaats dan voldoende lampen aan de schemerige kant om dit tegen te gaan.

Laat lichtgrijs een kamer groter lijken?

Als uw kamer klein of slecht verlicht is, helpt het gebruik van lichtere kleuren om het gebied groter te laten lijken dan het in werkelijkheid is. Om deze reden zal lichtgrijs een kamer groter laten lijken dan donkergrijs (wat, in de verkeerde toepassing, somber of beklemmend kan lijken).

Andere trucs die je kunt proberen om de kamer groter te laten lijken, zijn:

 • Minder variatie en contrast in kleuren - hoe monochromatischer de kamer is, hoe groter hij lijkt. Sterke contrasten creëren randen en grenzen. Als gevolg hiervan definieert dit de ruimte visueel in "secties" waardoor deze kleiner lijkt. Kies bijvoorbeeld vloerbedekking binnen een paar tinten van de grijze muren - niet iets drastisch anders.
 • Voeg decoratieve spiegels toe, die licht weerkaatsen en de ruimte ruimer laten lijken.
 • Verminder rommel en meubels. Versier met slechts een paar sleutelstukken.

Ten slotte

Welke kleur meubels passen bij grijze muren? [9 geweldige opties met afbeeldingen] (12)

Grijs is een complexe kleur met veel schakeringen en tonen. Het kan warm of koel zijn. Grijze muren passen vooral goed bij meubels die wit, bruin, grijs, gember, blauw, paars, roze, geel of limoengroen zijn. Zorg voor een goede balans tussen warme en koele elementen in je ontwerp. Als gevolg hiervan ziet de kamer er gecoördineerd en helder uit in plaats van donker en somber.

Als je dit artikel leuk vond, probeer dan:

21 prachtige woonkamers met grijze muren

Welk tapijt past bij grijze muren? [6 beste keuzes]

20 decoratie-ideeën voor slaapkamers met grijze muren

FAQs

Welke kleur meubels bij grijze muur? ›

Opvallende kleuren

Kies dan voor grijze meubels. Deze combineren bijna altijd mooi en brengen rust in je ruimte. Je vraagt je misschien af welke kleur muur bij een grijze bank past? Opvallende kleuren zijn geen probleem, maar kies dan voor koele kleuren (denk blauw, groen etc.).

Welke kleur past bij grijze muur? ›

Combineren met de kleur grijs

Donkere tinten grijs geven een prachtig contrast met felle kleuren zoals goud, rood, blauw en geel. Een rustige uitstraling creëer je door (licht)grijs te combineren met helder wit of naturel linnen.

Welke kleur bij grijze meubels? ›

Deze kleuren passen goed bij grijs

Een populaire combinatie is grijs met beige. Deze combinatie straalt rust uit en het is een neutrale keuze. Maar tegelijkertijd zorgt het voor een warme combinatie in je interieur. De combinatie zwart en grijs is natuurlijk ook erg populair.

Welke kleur bank bij grijze muur? ›

Met vergrijsde tinten creëer je meer harmonie, daarnaast zorgt het ook voor een mooi balans i.c.m. met een grijze bank. Tinten die het in veel interieurs goed doen is het vergrijsde groen en de blauw tonen. Maar ook de oudroze en zandtinten geven warmte aan het geheel.

Kan grijs met taupe? ›

"Taupe is een neutrale en veelzijdige tint die zich makkelijk laat combineren met andere kleuren", meent Isabelle. "Tegelijk voelt taupe een stuk warmer aan dan gewoon grijs of wit en dat is wellicht de verklaring waarom het zo geliefd is." “Een muur in taupe oogt simpel en sereen.

Welke kleur past bij de kleur grijs? ›

Grijs combineert namelijk heel erg goed met vele andere kleuren. Denk bijvoorbeeld eens aan moderne interieur waar je in combinatie met grijs warm of donker rood of huis oker geel kan toepassen. In landelijke interieur grijs met beige of bruintinten.

Welke kleur grijs is warm? ›

Warm grijs is grijs met 6% geel gemengd en een koel grijs is grijs met 6% blauw erin. Tingrijs (denk aan een tinnen bord) is een 'warm grijs'. Maar ook een drupje oranje of rood maakt het grijs warmer, zoals een drupje groen en violet het grijs koeler kan maken. Zo kom je toch gemakkelijk aan die vijftig tinten grijs.

Welke kleur deuren bij grijze muur? ›

Lichtgrijze tinten geven ons dat gevoel van helderheid dat wit ook geeft. Bovendien zorgt het ervoor dat de algehele ruimte sereen en ontspannen aanvoelt. Als je muren nu lichtgrijs zijn geverfd, is de juiste toon voor de deur een donkere tint.

Welke kleur hout bij grijs? ›

Een lederlook bruine of groene bank is dus de perfecte kleur en het perfecte materiaal voor bij een grijs interieur. Daarnaast is uiteraard hout een geweldige combinatie. In verschillende tinten grijs zit een bruine ondertoon. Daarom is de combinatie met vrijwel alle houtsoorten echt top.

Kun je grijs met beige combineren? ›

En omdat het zo veelzijdig is, combineert beige perfect met andere neutrale kleuren zoals crème, wit en grijs. Maar ook met meer dominante en warme tinten zoals oranje en bruin, of lila en blauw is beige prachtig.

Welke kleur stoel past bij grijze bank? ›

En veel mensen een voorkeur hebben voor de kleur groen, dit komt omdat groen een natuurlijke kleur is en rust geeft. Een groene fauteuil past perfect bij een grijze moderne bank, zoals onze hoekbank Lorani.

Welke kleur past niet bij grijs? ›

Gele, oranje en bruine tinten doen je grijze haar over het algemeen geen recht. Dergelijke 'warme' kleuren kunnen je grijze haar een gelige waas geven, en dat wil je natuurlijk niet!

Welke kleuren passen niet bij grijs? ›

Ook fellere kleuren als kobaltblauw en smaragdgroen laten je veel meer stralen. Welke kleuren mijden: Geel, oranje, oranjebruin en lichte pasteltinten zijn kleuren die minder mooi uitkomen bij grijs haar. Deze kleuren zullen je weinig uitstraling geven en met name geel kan de haarkleur een gelige gloed geven.

Welke kleur meubels op grijze vloer? ›

Grijze vloer

Het is daarom belangrijk om warme elementen toe te voegen aan het interieur. Kies bijvoorbeeld voor houten meubelen, deze vallen extra op wanneer gecombineerd met de kleur grijs. Ook beige, gele en groene elementen maken de ruimte tot een prachtig geheel.

Welke meubels passen mooi op een grijze vloer? ›

Grijze vloer

Het is daarom belangrijk om warme elementen toe te voegen aan het interieur. Kies bijvoorbeeld voor houten meubelen, deze vallen extra op wanneer gecombineerd met de kleur grijs. Ook beige, gele en groene elementen maken de ruimte tot een prachtig geheel.

Welke kleur past bij grijs bankstel? ›

Zo past een grijze bank mooi bij een blauw tapijt, maar kleurt een grijze bank ook mooi met roze tinten. Pasteltinten zorgen voor een gebalanceerde look. Ook zijn grijs en zwart altijd een goede combinatie. Maar u kunt ook spelen met blauw, wit en grijze tinten.

Welke kleur meubels bij grijs laminaat? ›

Een grijze laminaatvloer kan worden gecombineerd met meubels in uiteenlopende kleuren. Momenteel zijn bijvoorbeeld meubels in wit of houten design in de mode, of imitaties van eik of andere houtsoorten. Ook actuele trendkleuren zoals aquamarijnblauw passen mooi bij grijs laminaat.

Welke kleur stoel bij grijze bank? ›

En veel mensen een voorkeur hebben voor de kleur groen, dit komt omdat groen een natuurlijke kleur is en rust geeft. Een groene fauteuil past perfect bij een grijze moderne bank, zoals onze hoekbank Lorani.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated: 08/10/2023

Views: 5939

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.