The Eternals Post-Credits Scene uitgelegd: wat biedt de toekomst voor Kit Harington's Dane Whitman? - IGN (2023)

Marvel's Eternals introduceert een aantal nieuwe helden en schurken in de MCU, terwijl fans de oude helden ontmoeten die de mensheid duizenden jaren lang hebben verdedigd. Maar Eternals introduceert ook een aloude Avenger:Game of Thrones-ster Kit Harington speelt Dane Whitman, beter bekend als de zwaardvechtende superheld Black Knight in de strips.

Hoewel Dane in deze film nooit echt past als Black Knight, is die transformatie slechts een kwestie van tijd. Wat biedt de toekomst voor het personage van Harington, en wie is in vredesnaam de persoon die tegen hem spreekt in die cryptische slotscène? Laten we de stripboekachtergrond van Black Knight verkennen en hoe dat zijn MCU-toekomst zou kunnen bepalen.

Marvel's Eternals: hoeveel aftitelingsscènes zijn er?

Maar laten we, voordat we in die achtergrond duiken, een van de grote vragen beantwoorden die MCU-fans altijd hebben over nieuwe films. Zoals zoveel MCU-films, heeft Eternals twee extra sequenties: een scène halverwege de aftiteling en een scène na de aftiteling. Het is de laatste van die twee die meneer Whitman zorgen baart, maar bekijk zeker IGN's volledige uitsplitsing vanDe midcreditscène van Eternals.

Waarschuwing: de rest van dit artikel bevat grote spoilers voor Marvel's Eternals!

Zwarte ridder: de basis

Er zijn verschillende helden en schurken geweest om de mantel van Black Knight te dragen, maar Dane Whitman is veruit de meest duurzame en populaire van allemaal. Dane hanteert een mystiek zwaard genaamd de Ebony Blade en zet de heroïsche erfenis voort van zijn voorvader, Sir Percy van Scandia. Hij is een waardevol lid geweest van veel superheldenteams, waaronder de Avengers, Defenders, Heroes for Hire en Ultraforce. Hij heeft zelfs een romantische band met Sersi gevormd, waardoor hij een blijvende band met The Eternals heeft opgebouwd.

Dane wordt vaak gekweld door innerlijke duisternis. Zijn betoverde zwaard draagt ​​ook een bloedvloek die de gebruiker tot waanzin dreigt te drijven. Maar door dit alles heeft Dane zichzelf herhaaldelijk bewezen als een van de machtigste helden van de aarde.

Dane wordt vaak gekweld door innerlijke duisternis. Zijn betoverde zwaard draagt ​​ook een bloedvloek die de gebruiker tot waanzin dreigt te drijven.

Black Knight: bevoegdheden en capaciteiten

In zijn eentje heeft Dane Whitman geen noemenswaardige bovenmenselijke krachten, hoewel hij een van de beste zwaardvechters in het Marvel-universum is en toevallig een briljante natuurkundige is. Maar nadat hij een band met Sersi had gekregen via een ritueel dat bekend staat als "Gann Josin", kreeg Dane tijdelijk meer kracht, snelheid en duurzaamheid. Later kreeg hij ook het vermogen om magische illusies te doorzien.

The Eternals Post-Credits Scene uitgelegd: wat biedt de toekomst voor Kit Harington's Dane Whitman? - IGN (1)

De meeste krachten van Black Knight komen van zijn wapens. Het mystieke Ebony Blade is door Merlijn zelf gesmeed en kan door bijna elke substantie in het universum snijden, magisch of niet. Het Ebony Blade kan ook energie absorberen en van ver worden opgeroepen, zoals Mjolnir. Dit zwaard heeft echter een serieuze keerzijde. Het is geïnfecteerd met een bloedvloek, wat betekent dat hoe meer bloed het morst, hoe meer het zijn eigenaar gek maakt. Dane heeft dit soms gecompenseerd door het Ebony Blade te vervangen door andere wapens, waaronder het Sword of Light en Shield of Night.

Black Knight is vaak te zien terwijl hij een gevleugeld ros genaamd Aragorn in de strijd berijdt.

Wie zijn de schurken Kro en Arishem de rechter van Marvel's Eternals?

Black Knight: oorsprong en achtergrond

Dane Whitman is een van de vele incarnaties van Black Knight die in de loop der jaren zijn geïntroduceerd. De originele Black Knight dateert zelfs van vóór helden als Spider-Man en de Avengers. Deze versie, Sir Percy van Scandia, was een echte ridder van Camelot die na de dood van koning Arthur tegen Mordred the Evil vocht.

The Eternals Post-Credits Scene uitgelegd: wat biedt de toekomst voor Kit Harington's Dane Whitman? - IGN (2)

In de moderne tijd erfde Sir Percy's afstammeling Nathan Garrett het Ebony Blade en werd de tweede Black Knight. Deze Black Knight werd een slechterik en vocht tegen de Avengers voordat hij berouw toonde en het zwaard doorgaf aan zijn neef, Dane Whitman. En hoewel verschillende andere personages sindsdien de Black Knight-mantel hebben overgenomen, is Dane de meest populaire en duurzame versie gebleven.

Aanvankelijk aangezien voor een schurk (dankzij zijn snode oom), slaagde Dane erin zichzelf te bewijzen aan de Avengers door de Masters of Evil te infiltreren en vervolgens het team te redden tijdens een conflict met de Grandmaster enKang de Veroveraar. Hij werd al snel een waardevol lid van de Avengers en speelde een sleutelrol in de baanbrekende verhaallijn Avengers: Under Siege. Hij werd zelfs tijdelijk de leider van het team. Dit is ook waar Dane een romance kreeg met Sersi, die een pauze nam van de Eternals om samen met de Avengers te vechten.

The Eternals Post-Credits Scene uitgelegd: wat biedt de toekomst voor Kit Harington's Dane Whitman? - IGN (3)

Dane is ook lid van een ander groot Marvel-team dat bekend staat als de MI:13. Zoals de naam al doet vermoeden, is de MI:13 een uiterst geheime Britse inlichtingendienst die zijn eigen Avengers-achtige team vormt als reactie op een Skrull-invasie van de aarde. Dane's MI:13-bondgenoten zijn Captain Britain, Union Jack en zelfs de vampierjager Blade. Meer over hem in een minuut.

Gedurende zijn tijd bij de Avengers en andere teams is Dane vaak het slachtoffer geworden van krachten die groter zijn dan hijzelf. Hij ontdekte dat de Ebony Blade een bloedvloek heeft die hem tot waanzin dreigt te drijven. Hij is vaak losgeraakt in de tijd en teruggevoerd naar de 12e eeuw. Hij en Sersi hebben zelfs gevochten tegen zijn boosaardige dubbelganger Proctor en zijn gestrand in het alternatieve universum dat bekend staat als de Ultraverse. De status-quo verandert voortdurend voor Dane Whitman, maar één ding blijft altijd constant: hij is een van de dapperste helden van de aarde.

Eternals Eindcredits: Wie is die stem?

Black Knight heeft geen uitgebreide geschiedenis buiten de strips van Marvel. Hij verscheen in een niet-sprekende rol in een aflevering van Avengers: Earth's Mightiest Heroes. Hij is ook als speelbaar personage verschenen in games als Marvel Avengers Alliance, LEGO Marvel's Avengers en het arcadespel Avengers in Galactic Storm. Maar dankzij Marvel's Eternals heeft hij eindelijk zijn live-actiedebuut gemaakt.

Dane is uiteindelijk meer een ondersteunend personage in de film, en we zien hem eigenlijk nooit passen als Black Knight. Een scène na de aftiteling bevestigt echter dat er een transformatie op komst is. Wanneer we Dane voor het laatst zien, nadert hij het Ebony Blade, alleen om te worden onderbroken door een onzichtbare stem in de kamer. Die stem is niemand minder dan Mahershala Ali's Blade.

Marvel Cinematic Universe: elke aankomende film en tv-show

After Eternals: Black Knight en de MCU-toekomst van Blade

Wat wil Blade met de toekomstige Black Knight? Zoals we al hebben vastgesteld, hebben de twee personages een gedeelde band in de strips in de vorm van de MI:13-organisatie. Dit zou de eerste stap van Marvel kunnen zijn om dat team in de MCU op te richten.

Aangezien Blade zelf best handig is met een zwaard, kan hij de rol van mentor van Dane op zich nemen. Als we in de loop der jaren iets over Blade hebben geleerd, is het dat hij weinig liefde heeft voor bovennatuurlijke parasieten die jagen op de levenskracht van stervelingen.

Ali heeft zich aangemeld om de hoofdrol te spelen in de Blade-reboot, wat zou kunnen betekenen dat Harington naast hem een ​​ondersteunende rol zal spelen. En vanaf daar, wie weet? Er zou een MI:13-film in de maak kunnen zijn, of zelfs een Black Knight-serie op Disney+. Voor een man als Dane Knight is niets onmogelijk.

Ga voor meer informatie over dit aankomende MCU-epos naar IGN'sEeuwigheid uitgelegdEnAfwijkingen uitgelegdfuncties. Of bekijk onzeEternals einde uitgelegd.

4-11-2021: Dit verhaal is bijgewerkt in het licht van de release van Marvel's Eternals.

Jesse is een zachtaardige stafschrijver voor IGN. Sta hem toe een machete te lenen aan je intellectuele struikgewas door@jschedeen volgen op Twitter.

FAQs

What did Dane mean at the end of Eternals? ›

At the end of Eternals, Dane was about to share a big family secret with Sersi when she was abducted by Arishem and taken to an undisclosed location along with Phastos and Kingo. The post-credits scene went back to Dane as he opened an old chest that contains a sword.

Who spoke to Dane at the end of Eternals? ›

The movie cut to black, however, before audiences could see whose voice it was. After some confusion, now, it's been confirmed that the voice talking to Dane in the Eternals post-credits scene is Blade (Mahershala Ali).

Why did Blade talk to Dane? ›

Blade is a character who primarily deals with the supernatural and mystical side of the Marvel universe, which is why he's reaching out to Dane before he becomes the Black Knight.

What is the extra scene at the end of the Eternals? ›

The post-credits scene brings us back to Dane Whitman (Kit Harington) in London. He alluded to a "complicated" family history before Sersei was grabbed by Arishem, and we find him opening a box containing an ominous looking dark sword.

Was that Nick Fury at the end of Eternals? ›

Others thought maybe it was Nick Fury rounding up a new team for some sort of new mission. But director Chloé Zhao confirmed that person's identity to Fandom: Blade, set to be played by two-time Academy Award winner Mahershala Ali, who provided the voice in this scene.

How strong is the Ebony Blade Marvel? ›

The Ebony Blade was enchanted to cut through any object, to prevent the death of its wielder, and to deflect any magic, but it also carried a curse that would slowly corrupt any user and cause a lust for violence, bloodshed, and death.

Is Dane Whitman a villain? ›

Dane Whitman is a fictional character in the Marvel Comics. He is a descendant of the villainous Black Knight and nephew as a predecessor. Though he took his ancestor's title, Dane is depicted as the lines of a hero instead of a supervillain. He is the next to wield the sword known as the Ebony Blade.

Is Black Knight a villain? ›

After his uncle's death, Dane inherited Garrett's castle and learned that Nathan was secretly the villain Black Knight by finding notes of his inventions. Garrett told his nephew to honor his legacy by being a good man, telling him not to become a villain that he was by joining the Masters of Evil.

Who is Thanos brother? ›

ErosStarfox. Eros grew up on Titan alongside his brother Thanos, embracing all the pleasures that life has to offer. He laters becomes Starfox and an official member of the Avengers.

Is the Ebony Blade Excalibur? ›

The two swords are linked by only one degree of separation. Excalibur is the famed weapon of the legendary King Arthur, while the Ebony Blade was constructed by Merlin, the king's trusted wizard.

Is the Black Knight part of the Eternals? ›

It's a little surprising considering that the classic Marvel Comics Black Knight really had very little to do with the world of the Eternals, other than his time spent as a member of the Avengers with Sersi.

What is Dane's secret in Eternals? ›

In the final post-credits scene for Eternals, he is seen struggling with the decision to open a long box with the Whitman family crest printed on the outside. When he finally does, it's revealed that he's come into possession of the Ebony Blade whose corruptive power already seems drawn to Dane himself.

Is Eros good or bad Eternals? ›

It could all be boiled down to a few key points: Eros is heroic and a far cry from his villainous brother. He's fought alongside Earth and the galaxy's greatest heroes, but he's not immune to wreaking havoc in the pursuit of pleasure.

Who wields the Ebony Blade? ›

Sir Percy of Scandia

As the Black Knight, Percy wields the Ebony Blade, which Merlin forged from a meteorite.

Will there be an Eternals 2? ›

The Eternals 2 won't be scheduled for any time before 2026, and if the superhero group does return a date closer to 2028 seems more likely as it isn't currently set to be a part of Phase 5 or Phase 6.

Is Black Knight a bad guy? ›

Nathan then used his scientific knowledge to create highly-advanced, powerful armor and weaponry for himself, as well as genetically mutate a horse to growing wings as his mount. He became the criminal supervillain Black Knight, and was an enemy of Hank Pym aka Giant Man and the Wasp.

Is The Black Knight Marvel good or bad? ›

After his uncle's death, Dane inherited Garrett's castle and learned that Nathan was secretly the villain Black Knight by finding notes of his inventions. Garrett told his nephew to honor his legacy by being a good man, telling him not to become a villain that he was by joining the Masters of Evil.

Who is the guy in the end credit scene of Eternals? ›

Instead, he may end up being the character who assembles the team in the first place. Mahershala Ali makes his unofficial MCU debut as Blade in Eternals' post-credits scene.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated: 24/11/2023

Views: 5982

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.