Noorse Boskat Kleuren en Patronen (2023)

 • GabDeel op Gab
 • Praat Deel op Praat
 • Deel op Gettr
 • Facebook Deel op Facebook
 • Twitter Deel op Twitter
 • Linkedin Deel op LinkedIn
 • Flipboard Deel op Flipboard
 • Reddit Deel op Reddit
 • Pinterest Deel op Pinterest
 • Deel op News Break
 • Telegram Deel op Telegram
 • WhatsApp Deel op WhatsApp
 • E-mail Delen via e-mail

De Noorse Boskat, of Norsk Skogkatt, is een oud kattenras dat zijn oorsprong vindt in Noorwegen. Ze staan ​​bekend om hun dikke, luxueuze jassen en vriendelijke persoonlijkheden. Hoewel ze in verschillende kleuren en patronen voorkomen, worden ze meestal gevonden in de kleuren tabby en effen kleuren.

Lees verder om meer te ontdekken over de kleuren en patronen van de Noorse Boskat.

Effen kleuren

Noorse Boskatten zijn er in verschillende effen kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn zwart, wit, blauw, rood en crème. Ze zijn ook te vinden in de kleuren chocolade, lila en kaneel.

Zwarte Noorse Boskat

Noorse Boskat Kleuren en Patronen (1)

Witte Noorse Boskat

Noorse Boskat Kleuren en Patronen (2)

Tabby-kleuren

Noorse Boskat Kleuren en Patronen (3)

Noorse Boskatten zijn ook te vinden in tabbykleuren. Deze kleuren omvatten klassieke tabby, makreel tabby en gevlekte tabby. De klassieke tabby is de meest voorkomende en wordt gekenmerkt door strepen die een "M" op het voorhoofd vormen. De makreel tabby heeft strepen die horizontaal langs de zijkanten van het lichaam lopen. De gevlekte tabby heeft grotere vlekken die willekeurig over het lichaam zijn verdeeld.

Tweekleurige patronen

Noorse Boskat Kleuren en Patronen (4)

Het tweekleurige patroon is een ander veel voorkomend patroon bij Noorse Boskatten. Dit patroon bestaat meestal uit wit en een secundaire kleur zoals zwart, blauw of rood. Het wit kan het hele lichaam bedekken, of het kan beperkt zijn tot het gezicht, de borst en de benen.

Patronen van Calico en Schildpad

Noorse Boskat Kleuren en Patronen (5)

Noorse Boskatten zijn ook te vinden in calico- of schildpadpatronen. Deze patronen bestaan ​​uit een mix van wit, zwart en rood of oranje. De kleuren kunnen in vlakken worden verdeeld, of ze kunnen in wervelingen worden gemengd.

Rookpatroon

Het rookpatroon is een ander patroon dat voorkomt bij Noorse Boskatten. Dit patroon bestaat uit een witte onderzijde en een donkergrijze of zwarte toplaag. De witte haren zijn getipt met zwart, waardoor de kat een rokerig uiterlijk krijgt.

Noorse Boskat Kleuren en Patronen (6)

Punten patroon

Noorse Boskat Kleuren en Patronen (7)

Het puntenpatroon wordt gevonden bij katten van het Siamese ras en soms bij Noorse Boskatten. Dit patroon bestaat uit een lichtgekleurd lichaam met donkerder gekleurde punten op het gezicht, de benen en de staart.

Een veel voorkomende variatie in elk van deze patronen is dat de kat wat witte vlekken heeft. Deze witte vlekken kunnen verschijnen op de tenen, voeten, kin, buik, benen, enz.

Rode Noorse Boskat

Noorse Boskat Kleuren en Patronen (8)

Rode kleuring bij Noorse Boskatten is geslachtsgebonden, wat betekent dat het alleen op het X-chromosoom wordt gedragen. Omdatmannetjeshebben slechts één X-chromosoom, als ze het gen voor rode kleuring erven, zullen ze volledig rood zijn (of een meer verdund rood).

Vrouwtjes daarentegen hebben twee X-chromosomen, dus ze moeten het rode gen in beide hebben om effen rood van kleur te zijn, waardoor het zeldzamer wordt bij vrouwen.

Creme Noorse Boskat

Noorse Boskat Kleuren en Patronen (9)

Crèmekleur bij Noorse Boskatten is een van de meest unieke en in het oog springende vachtkleuren die in het ras te vinden zijn. Het wordt gekenmerkt door een lichte, warme tint die varieert van lichtgeel tot romig beige. De kleur wordt het vaakst gezien bij katten met een witte vacht, maar komt ook voor bij katten met een chocoladekleurige, zwarte of blauwe vacht.

Crèmekleurige katten hebben vaak een opvallend uiterlijk, met hun bleke vacht en heldere, gouden ogen. De vacht kan ook iets donkerder zijn in het gezicht en rond de oren, waardoor de kat een aparte uitstraling krijgt. Deze kleur wordt vaak geassocieerd met deSiamees kattenras, maar het komt ook voor bij veel andere rassen.

Ga voor meer uitgebreide informatie en afbeeldingen voor elk van de kleuren en patronen naarhttps://www.tnfcs.co.uk/History/Colours.html

Veelgestelde vragen

Wat zijn enkele van de meest voorkomende kleuren van de Noorse Boskat?

De eerste kleur die in je opkomt als de meeste mensen aan Noorse Boskatten denken, is wit. Deze klassieke kleur heeft meestal een witte basislaag met grijze vlekken of tabby-aftekeningen. Een andere veel voorkomende kleur is zwart, dat meestal een diepzwarte vacht heeft met lichtere grijze of crèmekleurige aftekeningen.
Een andere populaire kleur voor Noorse Boskatten is rood. Rode katten hebben meestal een dieprode basisvacht met lichtere rode aftekeningen. Ze kunnen ook een reeks verschillende markeringen hebben, van gestreepte strepen tot vlekken.
Het tabbypatroon komt ook veel voor bij Noorse Boskatten. Dit unieke patroon heeft een gestreepte of gemarmerde vacht met lichtere vlekken of strepen. De meest voorkomende tabbykleuren zijn bruin, grijs en zwart, maar ook andere kleuren zijn mogelijk.

Wat zijn enkele van de zeldzaamste kleuren van de Noorse Boskat?

De laatste veel voorkomende kleur voor Noorse Boskatten is crème. Deze kleur heeft een roomwitte of beige basislaag met lichtere vlekken of strepen. Sommige crèmekatten kunnen ook een vleugje rood of goud hebben.

Wat zijn enkele van de meest voorkomende patronen van Noorse Boskatten?

De Noorse Boskat is een uniek en mooi kattenras dat bekend staat om zijn opvallende vachtpatronen. Er zijn verschillende vachtpatronen die de Noorse Boskat kan hebben, maar er zijn er een paar die eruit springen als de meest voorkomende.
Het eerste gemeenschappelijke patroon is de Tabby. Een tabby is een patroon van strepen en wervelingen van verschillende kleuren die de kat een unieke en aantrekkelijke uitstraling geven. De kleuren kunnen variëren van grijs tot zwart tot rood en zelfs wit. Dit patroon komt het meest voor bij Noorse Boskatten.
Het tweede meest voorkomende patroon is de tweekleurige. Zwart en wit of grijs en wit zijn veel voorkomende combinaties.

Wat zijn enkele van de zeldzaamste patronen van Noorse Boskatten?

Het schildpadpatroon is een combinatie van zwarte, rode en crèmekleurige markeringen die een gevlekte of vlekkerige look creëren. Dit patroon wordt als zeldzaam beschouwd omdat het een recessief gen is. Schildpadkatten zijn meestal vrouwtjes en kunnen erg moeilijk te vinden zijn.
Het Calico-patroon is een combinatie van wit en twee andere kleuren, meestal zwart en oranje. Dit patroon is zeer zeldzaam en komt meestal voor bij poezen. Calico-katten zijn zeer gewild vanwege hun prachtige kleuren en uniciteit.

Beïnvloeden de kleuren en patronen van Noorse Boskatten hun persoonlijkheid?

Uiteindelijk hebben de kleuren en patronen van een Noorse Boskat geen grote invloed op zijn persoonlijkheid. Deze katten hebben hetzelfde scala aan persoonlijkheden als elk ander ras, en de kleuren en patronen zijn grotendeels alleen maar esthetisch.
Het is echter mogelijk dat bepaalde kleuren en patronen een effect hebben op de persoonlijkheid van de individuele kat, en het is het overwegen waard wanneer u een Noorse Boskat voor uw huis kiest.
Sommige eigenaren melden dat hun katten met witte of crèmekleurige jassen extravert en vriendelijker zijn, terwijl katten met donkere kleuren onafhankelijker en afstandelijker zijn. Dit kan gewoon een eigenaardigheid van de individuele kat zijn, of het kan een genetische eigenschap zijn die verband houdt met de vachtkleur.
Het patroon van een Noorse Boskat heeft misschien niet zoveel invloed op zijn persoonlijkheid als zijn kleur, maar sommige eigenaren melden dat katten met puntige patronen actiever en extravert zijn, terwijl katten met tabby- of rookpatronen meer ontspannen en ontspannen. Nogmaals, dit kan gewoon een eigenaardigheid zijn van de individuele kat of een genetische eigenschap.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated: 10/09/2023

Views: 5725

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.