Hoe een grijze broek met bruine schoenen te dragen (2023)

Als je een voorliefde hebt voor zowel grijze als bruine tinten, is daar geen reden toenietverwerk ze in je garderobe. Van basic tot elegant, grijs en bruin kunnen echt samen een look vormen en leuk spelen.

Kun je een grijze broek dragen met bruine schoenen?

Absoluut! Dit is een look die door veel filmsterren wordt gedragen en wordt vaak gezien als de kledingkeuze in televisieshows. Het is zo'n simpele combinatie, het is geen wonder dat het een favoriet is! Zwarte schoenen en zwarte broeken zijn misschien ook favoriet, maar bruine schoenen heersen als het gaat om een ​​look die flexibel is.

Bij een grijze pantalon kun je ervoor kiezen om je casual of chic te kleden, want de broek is veelzijdig. Zelfs als ze als minder formeel worden beschouwd, denken we dat bruine schoenen precies hetzelfde zijn. Met de juiste kleding kunnen ze net zo formeel zijn als zwarte nette schoenen.

Maakt de schoenstijl uit?

Omdat schoenen in verschillende tinten en materialen verkrijgbaar zijn, stijlzekermaakt uit. Afhankelijk van de stijl van je schoen zal de look waar je voor gaat veranderen. Dus als je een formele uitstraling wilt, met bruine schoenen en een grijze broek, overweeg dan om een ​​eenvoudige, bruine leren schoen te dragen die niet al te veel aan de hand is.

Schoenen met ingewikkelde ontwerpen, zoals bruine leren brogues of loafers met kwastjes, zijn absoluut niet wat je wilt dragen naar formele gelegenheden, omdat de stijl van de schoen meer ontspannen lijkt.

Sommige stijlen van schoenen hebben grote verschillen. Het belangrijkste verschil tussenoxford-stijlEnblucher-stijlis hoe de oogjes zijn gestikt. Oxfords hebben het oogje gestikt onder het voorblad, terwijl bluchers het bovenop hebben gestikt, en dat simpele ding geeft bluchers een minder formele uitstraling.

Hoe een grijze broek met bruine schoenen te dragen (1)

En natuurlijk is het ontwerp van de tenen belangrijk. Agewone teen, te zien in de hierboven afgebeelde oxford, is formeler dan bijvoorbeeld de blucher'safgetopte teen(ook hierboven afgebeeld). En aangezien we het over stijl hebben, worden alle schoenen met decoratieve patronen (beter bekend als broguing) als minder formeel beschouwd.

Hoe een grijze broek met bruine schoenen te dragen (2)

Maakt het type leer uit?

Er zijn drie soorten leer die bij schoenen worden gebruikt.Volkorenleer, dat is van topkwaliteit. Dat betekent dat volnerf leer niet hoeft te worden geschuurd en naarmate het ouder wordt, het er gewoon beter uitziet.Hoogkorreligleer is dunner, makkelijker om mee te werken. Het heeft een splitlaag en eventuele kleine onvolkomenheden worden weggeschuurd en afgewerkt.Correct graanof echt leer is leer van lage kwaliteit, gemaakt van onzuivere huiden en vervolgens geverfd of gekleurd om de kleur te krijgen.

Er zijn twee variaties om te overwegen: shell cordovan leer, dat is gemaakt van specifieke delen van paardenhuid en ze gaan erg lang mee; en kiezelleer, een verhoogde textuur die in sommige leren schoenen wordt aangetroffen en die vaak wordt gebruikt om lage kwaliteit te verbergen. Niet al het kiezelleer is echter van lage kwaliteit.

Hoe zit het met de zolen?

Hoewel de zool zich aan de onderkant van je voet bevindt en niet vaak door mensen wordt gezien, is het niet iets dat je moet verdoezelen bij het kiezen van schoenen. Leer is het meest elegant en klinkt goed. Dainite biedt een zool met een lager profiel en is goed voor als u veel in uw schoenen over ruige oppervlakken moet lopen, omdat ze toch een professionele uitstraling geven. Rubber is goed om vast te grijpen, maar doet het niet goed in de professionele stijl.

Voor de beste look wil je ervoor zorgen dat je leren zolen of dainite zolen draagt, vermijd ten koste van alles rubberen zolen.

Maakt de constructie uit?

Er zijn drie verschillende benaderingen om het leer van de schoen aan de zool te krijgen.Goodyear-stiksels, blake-stiksels en cementering. Goodyear-randen gebruiken een leren rand, die eigenlijk gewoon een strip is, om het bovenwerk en de buitenzool aan elkaar te naaien. Hierdoor is het heel eenvoudig om je schoenen te verzolen zonder ze te beschadigen.

Blake stiksels betekent dat het bovenwerk direct aan de binnenzool en de buitenzool is gestikt. De look is zeer glad, gestroomlijnd, omdat geen leer de schoencomponenten scheidt. Wanneer er echter water in de schoen komt, is het moeilijker te repareren.

Cementeren wordt als de goedkoopste optie beschouwd, omdat er een cementscheiding is tussen de schoen en de zool en dat cement uiteindelijk zal scheiden. Het wordt het best gebruikt op vrijetijdsschoenen.

Als je schoenen koopt waarvan je hoopt dat ze het een tijdje volhouden, doe dan je best om de cementeringsoptie te vermijden! Houd er ook rekening mee dat fabrikanten soms stiksels op een gecementeerde schoen hebben. U moet uw merk echt onderzoeken en een plan opstellen voor de aankoop, om er zeker van te zijn dat u krijgt wat u wilt.

Wat past bij een grijze broek?

Hoe een grijze broek met bruine schoenen te dragen (3)

Hoewel grijze broeken het meest veelzijdig zijn, vooral wanneer ze worden gecombineerd met bruine leren schoenen, moet je, als je echt een "grijze look" wilt, een donkergrijze broek combineren met een lichtblauw overhemd of lichtgrijs overhemd, misschien zelfs een wit overhemd. Kies dan middenkleurige bruine schoenen die passen bij elke look waar je voor gaat, of dat nu professioneel of casual is.

Match je tinten. Als je broek een koelere tint heeft, combineer hem dan met een koelere kleur zoals blauw of lichtpaars. Wees echter nooit bang voor de gedurfde look, als je er zeker van bent dat je er geweldig uitziet in je stijl, kun je zelfs een donkere broek combineren met lichtere schoenen en overhemden of vice versa. Zolang je denkt dat je er geweldig uitziet, zul je je geweldig voelen.

Een ding dat je echt moet vermijden, zijn walnootkleurige bruine schoenen met antracietgrijs. Walnoot kan je beter combineren met lichtgrijs! Voor een houtskoolgrijze look, voeg je in plaats daarvan donkerbruine schoenen toe. Donkergrijze broeken met krijtstrepen, fijn of grof, geruite grijze broeken, grijze tweed, antracietgrijze broeken en lichtgrijze broeken zijn slechts enkele van de stijlen van grijze broeken die er zijn. Als een stijl niet bij je past, kun je altijd een andere broek proberen.

Het beste aan de combinatie van grijze broek en bruine schoen is dat je je eigen flair kunt toevoegen aan het shirt. Begin eenvoudig met alleen de broek en schoenen, en probeer verschillende shirts, ga zo gek als je hartje begeert.

Welke kleur schoenen past bij een grijze broek?

Dit hangt af van de grijstint van het pak of de broek. Als het lichtgrijs is, is het veelzijdiger en past het bij verschillende schoenen, zoals bruine of camelkleurige schoenen voor een ontspannen sfeer en donkerbruin of bordeauxrood voor een formele sfeer. Houd ook rekening met de seizoenen! Zomer vraagt ​​om lichtbruine schoenen, over donkerbruine schoenen.

Wanneer je je bruine leren schoenen combineert met een grijze broek, moet je rekening houden met de schakeringen van de schoenen voordat je naar de werkelijke kleur kijkt. Er is immers een verscheidenheid aan grijstinten en een verscheidenheid aan bruine schoentinten. Voor schoenen zijn de groepen lichtbruin, standaardbruin en bordeauxrood.

Hoe een grijze broek met bruine schoenen te dragen (4)

In de lichte schaduwgroep heb je:
 • Bruinen
 • Cognac
 • Okkernoot
 • Neutrale
 • Bronzen
In de standaardgroep, die "medium tot donker" is:
 • Gepolijst bruin
 • Licht bruin
 • Donker bruin
 • Mahonie
In de bordeauxrode groep zijn er twee tinten:
 • Chili
 • Bordeaux

De belangrijkste verschillen tussen de groepen met drie tinten zijn hoe de kleuren worden weergegeven en welke kleur in het bruin wordt gemengd. Bourgondië heeft meer rood, terwijl de standaard gepolijste meer zwart heeft, en de lichte schaduwgroep richt zich op lichtere tonen in het algemeen.

Doen de seizoenen ertoe?

De seizoenen doen er een beetje toe, omdat je in de winter en herfst laarzen of veterschoenen wilt dragen vanwege de kou en het soort grond waarop je loopt, terwijl derby's en loafers meer geschikt zijn voor de lente en de zomer . Hoewel het dragen van het verkeerde type schoen dat geschikt is voor het seizoen niet het einde van de wereld zou zijn, kan het zeker je algehele stijl verpesten.

Labels: Goed verzorgdStijltips

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 30/01/2024

Views: 6327

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.