Hoe de best geklede mannen grijze pakken en bruine schoenen dragen | Soxy (2023)

Wat te dragen 27 okt

Geschreven doorStephanie Patterson

Hoe de best geklede mannen grijze pakken en bruine schoenen dragen | Soxy (2)

Stephanie Patterson

Lees over onzeredactionele richtlijnen

Inhoudsopgave

Variatie is het kruid van het leven, en dit gevoel kan worden toegepast op herenkostuums. Pakken hebben door de jaren heen verschillende evoluties en variaties doorgemaakt, maar ze zijn niet voor niets een klassieker. Een kwaliteitspak is een van de belangrijkste onderdelen van de herengarderobe. Het kan voor elke gelegenheid worden aangekleed of aangekleed met een beetje persoonlijke styling.

Terwijl een zwart pak met zwarte schoenen standaard is, is het soms leuk om een ​​beetje uit te breiden.Een grijs pak met bruine schoenen wijkt af van de alledaagse standaard van zwart op zwart. Het is fris genoeg zonder te gewaagd te zijn, maar voelt toch klassiek aan. Een grijs pak met bruine schoenen voelt modern aan en kan zelfs sexy zijn. Het juiste grijze pak kan zowel chic als casual worden gedragen voor werk, bruiloften of een casual weekend, mits correct gecombineerd met de juiste schoenen en accessoires.

Denk aan de standaard capsulegarderobe, die afhankelijk is van roterende stukken die het meest worden gedragen om een ​​verscheidenheid aan bijna eindeloze outfits te creëren. Een pak is de sleutel tot een capsule wardrobe, omdat het kan worden gecombineerd met andere kledingstukken. Maar zwart is vaak saai en straalt een heel serieuze sfeer uit. Een grijs pak is veelzijdig en geschikt voor alle soorten omgevingen.

Wil je de overstap maken van een zwart op zwart pak naar een meer fashion-forward outfit? In deze gids vindt u enkele handige tips om vol vertrouwen een grijs pak met bruine schoenen te dragen, waaronder:

 1. De kleur van het pak bepalen
 2. Experimenteren met patronen op accessoires
 3. Weten wanneer het gepast is om een ​​grijs pak te dragen

Een beetje kleurentheorie kennen voor een combinatie van een grijs pak en bruine schoenen

Het dragen van een grijs pak met bruine schoenen is niet zo intimiderend als het lijkt. Het is gewoon een kwestie van wat kleurentheorie opfrissen. In de mode wordt grijs beschouwd als een echte neutrale kleur, zoals wit en zwart, wat betekent dat het met elke andere kleur kan worden gecombineerd, inclusief een andere neutrale kleur, zoals bruin. Het is echter belangrijk om inzicht te hebben in tinten, tinten en tinten om te voorkomen dat de rest van de voltooide look botst.

Op het kleurenwiel zijn er drie kleurcategorieën:

 • Primaire kleuren - rood, blauw, geel
 • Secundaire kleuren: oranje, groen en paars
 • Tertiaire kleuren - vermiljoen, magenta, groenblauw, etc.

Secundaire kleuren worden gevormd wanneer primaire kleuren met elkaar worden gemengd en tertiaire kleuren worden gevormd wanneer secundaire en primaire kleuren met elkaar worden gemengd. Hoe meer kleuren worden gemengd, hoe donkerder of gedempter deze kleuren zijn. Om ze aan de lichtere kant te krijgen, wordt meestal wit gemengd.

Afhankelijk van de tinten van een grijs pak en bruine schoenen, zullen bepaalde secundaire en tertiaire kleuren het pak het beste aanvullen, omdat ze de neiging hebben meer gedempt te zijn.

Dit is allemaal iets anders dan complementaire kleuren, de kleuren op het kleurenwiel die, zoals de naam al doet vermoeden, elkaar aanvullen. Als je naar een kleurenwiel kijkt, staan ​​complementaire kleuren meestal tegenover elkaar op het wiel. Deze creëren een hoog contrast en dragen neutrale kleuren zoals een grijs pak, en bruine schoenen kunnen dat hoge contrast op een aantrekkelijkere manier doorbreken. Het klinkt verwarrend, maar door het in de praktijk te brengen, kan het begrijpelijker worden. Denk aan de verfstalen in een Home Depot en hoe het gebruikelijk is om meerdere monsters te pakken om te mixen en matchen. Het menselijk oog weet van nature welke kleuren er het beste uitzien en vice versa.

Bruine schoenen en grijze pakken uitzoeken

Als het om bruine schoenen gaat, ga dan voor aardetinten en warmere tinten - hoe donkerder de bruine schoen, hoe formeler hij is.Kleuren zoals cognac, mahonie, brons en bordeaux zijn allemaal goede basissen voor een bruine schoen, waardoor er meer flexibiliteit is bij het kiezen van een grijs pak. Vermijd lichtbruine schoenen met een gele of mosterdkleurige tint, omdat ze meer op werkmanslaarzen lijken dan op semi-formele kleding.

Een andere manier om met bruine schoenen te experimenteren, is door er een te kiezen met creatieve zoolkleuren. Dit is een vrij recente trend die zijn weg heeft gevonden naar werkkleding voor heren en zorgt voor meer subtiele creativiteit. Kleurrijke zolen aan de onderkant van bruine schoenen zorgen voor een vleugje kleur, omdat ze meestal helder zijn, en die zolen kunnen worden gecombineerd met andere items die worden gedragen, of ze kunnen het op zichzelf staande stuk zijn in een gedempte, monochrome look.Bold Society-schoenenheeft meerdere modellen met deze look die perfect past bij een grijs pak.

Een grijs pak kiezen dat bij bruine schoenen past, is nog eenvoudiger. Er zijn meerdere grijstinten, variërend van leisteengrijs tot antracietgrijs, en al die opties passen goed bij bruine schoenen.

Op het donkere spectrum, aantracietgrijs pak en donkerbruine schoenenhebben een meer formele esthetiek, terwijl alichtgrijs pak en bruine schoenenzijn meer geschikt voor op kantoor.

Als het palet voor het grijze pak en de bruine schoenen eenmaal is vastgesteld, is het gemakkelijker om de andere delen van je outfit uit te zoeken, zoalsgeklede sokkenen het overhemd, voor een compleet, stijlvol pak.

Volgende niveauSokken voor heren

Het volgende onderdeel van het samenstellen van een pak is wat er onder de schoenen zit.Het beste overgangsstuk om het uiterlijk van een grijs pak en bruine schoenen vast te leggen, zijn de sokken.Een bekende modetip is om je vanaf de voeten naar boven te kleden. In dit geval de rest van de outfit, inclusiefleuke sokken, zijn rond de schoenen gestyled. Het kunnen de standaard, effen kleuren zijn – zwart, bruin, grijs – maar sokken zijn het perfecte stuk om te experimenteren met patronen en kleuren. Het zijn kleinere delen van de outfit, dus ze zullen niet zoveel aandacht trekken van het hele ensemble.

Betreed Soxy, een premium lifestyle-merk dat gedurfd, klassiek engekke sokken(en andere accessoires) om mensen te helpen zichzelf en hun individualiteit uit te drukken.Soxy-sokken zijn gemaakt in Zuid-Korea en zijn voorzien van hoogwaardig vakmanschap en technologie om een ​​"beste sokkengarantie" te garanderen:

 • Ontworpen elasticiteit zodat sokken goed blijven zitten
 • Vervaardigd met gekamd katoen voor ultrazachtheid en om zich aan te passen aan de vorm van de voet
 • Voorgewassen om krimpen te verminderen
 • Versterkte hiel- en teengebieden om scheuren te voorkomen

Soxy heeft een verscheidenheid aanuniek patroon sokkendie een grijs pak en bruine schoenen perfect samenbinden. De sleutel is het kiezen van een Soxy-sok met kleuren die de kleuren van het pak en de schoenen aanvullen of contrasteren.

De vierkante sokken van Soxy hebben bijvoorbeeld een patroon van afwisselend grijs en blauw in koelere tinten. Deze zijn perfect als aanvulling op een lichter grijs pak met bruine schoenen, omdat de grijstinten in elkaar overgaan voor een naadloze look. Ze zijn gedurfd genoeg om nog een vleugje kleur toe te voegen, zonder afbreuk te doen aan de algehele stijl en uitstraling van een grijs pak en bruine schoenen. De ontwerpen van Soxy zijn exclusief voor het merk, wat betekent dat deze patronen en kleurencombinaties nergens anders te vinden zijn.

Patroonmenging tussen de sokken en het grijze pak tilt de algehele look ook naar een hoger niveau. Het patroon op het grijze pak moet subtiel zijn, zodat het patroon op de sokken gedurfd kan zijn. Als je een licht gestreept grijs pak met bruine schoenen draagt, kunnen de sokken grijs zijn met dikkere strepen of strepen in de tegenovergestelde richting. Experimenteren met patronen en kleuren wordt aangemoedigd, en de beste manier om dat te doen is om te beginnen met subtiele details voordat je overschakelt naar gedurfde details.

AANBEVOLEN KLEUR- EN PATROONCOMBINATIES

PakOverhemdenSchoenenSokken
Leigrijs pakRoze shirtCognackleurige schoenenGestreepte roze sokken
Houtskoolgrijs pakWit overhemdBourgondische schoenenPolka Dot paarse sokken
Krijtstreep grijs pakMarine overhemdBruine schoenenSokken met zigzagpatroon

Bijpassende shirts of accessoires met sokken

Er zijn eindeloos veel manieren om een ​​grijs pak en bruine schoenen te stroomlijnen met de rest van je outfit. Omdat grijs en bruin neutraal zijn, passen ze bij bijna elke kleurencombinatie. Maar te veel kleuren in één pak kunnen er plakkerig uitzien in plaats van stijlvol, dus het is belangrijk om het te beperken tot drie of vier kleuren. Dit kan op het eerste gezicht beperkend lijken, maar het biedt de mogelijkheid om te experimenteren met kleurfamilies voor het overhemd, de stropdas en het pochet. Nogmaals, teruggaan naar het kleurenwiel en zien welke kleuren samenwerken, is een belangrijke stap.

Een manier om het eenvoudig, maar kleurrijk te houden, is door de stropdas en het pochet te matchen met dekoele kleur van de sokken. Als je een fris, wit overhemd draagt ​​met een grijs pak en bruine schoenen, is marineblauw een klassieke complementaire kleur; marineblauw voor de stropdas en het pochet, en misschien een marineblauw patroon voor de sokken.

Voel je je experimenteel? Voor een lichtgrijs pak met bruine schoenen is er de mogelijkheid om pastelkleuren te dragen of te contrasteren met donkere tinten, of soms beide. Als het overhemd en de schoenen bijvoorbeeld roze zijn, kunnen de stropdas en het pochet een diepere roze kleur hebben om er echt geraffineerd uit te zien. Koppelenroze shirt met bruine schoenenen een grijs pak ziet er modern, modieus en tegelijkertijd professioneel uit. Spelen met tinten van dezelfde kleur neigt naar een monochrome look, maar het grijze pak en de bruine schoenen maken het visueel kapot.

Als het een beetje ontmoedigend lijkt om alle componenten van een pak in kleur te matchen, blijf dan bij sokken. De ontwerpen van Soxy voegen zeker kleur en stijl toe zonder te luid of afleidend te zijn.

Passend bij de dresscode met een grijs pak en bruine schoenen

Met de basisprincipes van kleur en stijl onder de knie, is het tijd om verder te gaan met de moeilijkere dingen: wanneer draag je een grijs pak en bruine schoenen? Hoewel een grijs pak bedoeld is om veelzijdig te zijn, moeten bepaalde kledingvoorschriften worden nageleefd, zoals formele zwarte of witte stropdas, en het zou niet gepast zijn om die code te overtreden.

Omdat de combinatie van een grijs pak en bruine schoenen afwijkt van het standaard zwarte pak, is het belangrijk om te weten wanneer het gepast is om te dragen.Mode is wispelturig en bepaalde stijlen en kleuren vallen in en uit de gratie vanwege grillen, soms historische context. Dit maakt de dresscode voor mannen een beetje lastig vast te stellen, aangezien er verschillende versies zijn van casual en formeel binnen maatschappelijke en culturele sferen. Buiten het werk kan het combineren van bruine schoenen in een grijs pak acceptabel worden geacht op evenementen met de volgende dresscode:

 • Zakelijk casual
 • Zakelijk formeel
 • Cocktail kledij
 • Semi formeel

Deze kunnen variëren van happy hours buiten kantooruren tot verjaardagen tot bruiloften en het naleven van de dresscode wordt beschouwd als een teken van respect. Er is echter enige clementie en sommige moderegels kunnen worden overtreden met het juiste gevoel voor stijl. Van zakelijk casual tot een cocktailjurk, er is ruimte om niet alleen te experimenteren met de tinten van een grijs pak en bruine schoenen, maar ook met de texturen en stijlen van de stof. Omdat een grijs pak veelzijdig en stijlvol is, is het niet zo moeilijk om goed gekleed te zijn voor deze half-casual, half-formele evenementen.

Hoe exclusiever het evenement, hoe donkerder het pak en de schoenen moeten zijn. Denk aan een antracietgrijs pak en chocoladebruine schoenen.U kunt een paar koppelenblauw shirt met bruine schoenenen een grijs pak voor een vleugje kleur. Een semi-formeel evenement laat wat ruimte om te experimenteren, maar je kunt het beste op zeker spelen met klassieke, donkerdere kleuren – zelfs voorgeklede sokken. Houd ze gedempt en het patroon moet ook subtiel zijn.

De perfecte bruine schoenen vinden voor een grijs pak

Een manier om zo goed mogelijk bij de dresscode te passen, is door de juiste schoenen te kiezen. Zodra de kleuren voor een grijs pak en bruine schoenen zijn gekozen, is de volgende stap het bepalen van de schoenstijl. Professionele schoenen voor heren blijven grotendeels bij de klassiekers, met kleine details die duidelijke verschillen maken. Toch is er nog steeds een breed scala aan stijlen, van casual tot formele schoenen. Dus, wat voor soort schoenen kunnen worden gedragen? SCHOENTYPEN EN FORMALITEITSNIVEAUS

CasualFormeelFlexibel
BootschoenenOxfordsPenny loafers
Sneaker-hybridenOpera pompChelsea-laarzen
ChauffeursChukka-laarsKorte laarzen

Naast de stijl van bruine schoenen, kunnen ook de decoratieve brogue op een schoen en het leren materiaal van de schoen de formaliteit ervan bepalen. Dit gaat terug naar de oudere wortels van de schoen, toen brogues meestal werden geassocieerd met boerenschoeisel en de gaten in de schoenen bedoeld waren om water af te voeren. Nu zijn brogues meer in de mode en zijn ze opgeklommen in de gelederen van formeel schoeisel.

De verschillende brogue-stijlen, gerangschikt van minst naar meest formeel, zijn als volgt:

 1. Volledige brogue
 2. Semi brogue
 3. Kwart brogue

Vleugeltips zijn bijvoorbeeld minder formeel dan een gewone teen, terwijl suède schoenen het minst formele materiaal zijn. Nogmaals, houd er rekening mee dat de aanbevolen kleuren voor grijze pakken altijd bruine schoenen zijn die vallen in het bereik van klassiek tot donkerbruin of bordeauxrood.

Hulp nodig met sokken voor formele kleding? Laat het aan Soxy over. Soxy's assortiment vanleuke sokkenis verdeeld tussen casual en gekleed, op basis van de lengte van de sok, het materiaal en de juiste patronen of kleuren. Hoewel Soxy bekend staat om hun heldere ontwerpen, hebben ze ook gedempte, subtiele ontwerpen:kleine stippen, dunne strepen en tinten paars en marineblauw worden allemaal aanbevolen voor een avondje uit in de stad.

Grijs pak en bruine schoenen om het hele jaar door te dragen

Andere details om in gedachten te houden bij het uitkiezen van een pak zijn de seizoenen. We hebben vastgesteld dat grijs en bruin neutrale kleuren zijn, maar als het op mode aankomt, zijn bepaalde kleuren, evenals stoffen, het hele jaar door meer in het seizoen dan andere.

Voor een grijs pak en bruine schoenen is de algemene vuistregel dat lente en zomer voor lichtere kleuren zijn en herfst en winter voor donkere kleuren. Dit geldt ook voor stoffen - een grijs linnen pak zou in de winter buiten het seizoen zijn, terwijl een grijs wollen pak te warm zou zijn voor de zomer. Deze regel geldt ook voor het shirt en de sokken, al is er meer clementie als het om die items gaat.

De koudere seizoenen zorgen voor meer experimenten als het gaat om het samenstellen van een grijs pak met bruine schoenen. De introductie van effen coltruien in bijvoorbeeld marineblauw of zwart is een geweldige manier om een ​​klassieke look te behouden.

Voor een serieus moderisico en extra stijlpunten, probeer een fluweelgrijs pak met een paar donkerbruine schoenen. De sleutel om deze combinatie van pakken uit te trekken, zou betekenen dat er minimale accessoires of kleuren worden toegevoegd. Een frisse, witte button-down en een paar donkergrijze sokken zijn alles wat nodig is.

Zoek naar inspiratie

Weet je nog steeds niet hoe je een grijs pak combineert met bruine schoenen? De beste gids is een visuele referentie. Bladeren door redactionele tijdschriften of catalogusmagazines kan helpen, omdat de producten meestal gefotografeerd en gestyled zijn om visueel aantrekkelijk te zijn. Redactionele tijdschriften zoals GQ zullen meer fashion-forward en stijlvolle looks hebben, terwijl catalogi voor warenhuizen zoals Macy's meer conservatieve, zakelijke opties zullen bevatten. Beide zijn goed om inspiratie uit te halen voor het kiezen van de basiskleuren van een pak en het samenstellen van de rest van de garderobe.

Denk aan beroemdheden die bekend staan ​​om hun stijl en goede smaak. Google hun foto's van hun uiterlijk op de rode loper. Het oog trainen om te herkennen welke combinaties er samen goed uitzien, is het halve werk.

Een andere plek om te zoeken naar kleurencombinaties van pakken en schoenen? Andere kledingstukken met patronen.We hebben eerder vermeld dat Soxy een verscheidenheid aan ontwerpen heeft waarin grijs en bruin in hun kleurenschema's zijn verwerkt, en het is mogelijk om inspiratie uit die ontwerpen te halen. Maar het bekijken van andere ontwerpen, zoals washandjes, plaids, ofstrepenkan helpen bij het leren mengen van vergelijkbare kleuren.

Terugkomend op het eerder genoemde kleurenwiel, is een ander idee om verschillende tinten van één kleur te proberen. Aangezien het een grijs pak en bruine schoenen is, zal de outfit niet volledig monochroom zijn, maar het combineren van donkergrijs met grijs of lichtgrijs kan erg chic zijn.Het introduceren van patronen is een andere manier om een ​​geheel grijze look naar een hoger niveau te tillen, of het nu gaat om een ​​pak met een patroon, een trui met een patroon eronder of een paar sokken met een patroon.

Maak het passend: een grijs pak op maat maken

Het laatste detail om een ​​grijs pak en bruine schoenen bij elkaar te krijgen, is maatwerk. Het is belangrijk om pakken op maat te laten maken voor een betere, comfortabelere pasvorm en om te voorkomen dat een pak er slordig uitziet. Dit is het duidelijkst bij het dragen van pakken die te strak of te groot zijn. Een perfect op maat gemaakt pak valt gewoon over het lichaam en ziet er nog steeds relatief glad uit, zelfs als u zit.

Als de zoom van de broek te lang is, zullen ze zich over de schoenen ophopen. Als de zoom van de broek te kort is, zal het bloot komen te liggengeklede sokken, die alleen goed te zien zijn als u gaat zitten.

Een cropped pantalon daarentegen is om het seizoen modieus en trendy en is een goede zakelijke casual optie voor een grijs pak. Een kort grijs pak en bruine schoenen vragen echter om no-show sokken, omdat het ensemble anders zou schokken. Soxy heeft ook no-show sokken, compleet met levendige patronen en ontwerpen om een ​​verborgen vleugje kleur te geven die alleen de drager kan zien. Het is perfect om een ​​beetje individualiteit toe te voegen, zelfs in een zakelijke omgeving.

Laat een grijs pak en bruine schoenen voor je werken

Stijl ontstaat niet van de ene op de andere dag. Het is makkelijk om terug te vallen in het vangnet van een zwart pak met zwarte schoenen. Het is een constante opleiding om te weten wat klassiek is en wat trendy is, en hoe je die elementen kunt combineren om een ​​persoonlijke stijl te creëren die karakter en individualiteit weerspiegelt. Omschakelen van een zwart pak naar een grijs pak is een beginnersstap die zijn vruchten afwerpt. Maak je geen zorgen dat je het bij de eerste poging verkeerd doet. Zelfs beroemdheden op de rode loper maken fashion faux pas! Om samen te vatten:

 1. Bestudeer kleuren
 2. Investeer in sokken die het uiterlijk stroomlijnen
 3. Maak het pak op maat voor een perfecte pasvorm

Zelfs als de enige wijziging in uw naaste omgeving is om over te stappen op een grijs pak en bruine schoenen, zal het vasthouden aan de basisprincipes van herenkleding helpen om de stijl en glans van de volledige look te verbeteren. Kleine stapjes in het experimenteren zijn het beste met kleinere stukken, zoals stropdassen enunieke sokken, en dat is waar Soxy kan ingrijpen voor meer flair.

Krijg toegang tot exclusieve aanbiedingen

Abonneer u gratis om exclusieve deals in uw inbox te ontvangen. 100% privacy

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated: 07/10/2023

Views: 6015

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.