Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (2023)

Wat is gepolijst beton?

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (1)

Gepolijste betonnen vloeren zijn vloeren die het meerstapsproces hebben ondergaan om te worden geslepen, behandeld en gepolijst (meestal) met harsgebonden diamant. De techniek is ongeveer 15 jaar geleden uitgevonden en heeft recentelijk aan populariteit gewonnen als een minimalistisch en futuristisch alternatief voor traditionele vloeren.

Een andere factor in de populariteit van gepolijst beton is het onderhoud; gepolijste betonvloeren staan ​​erom bekend dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en zeer weinig moeite kosten om schoon te maken. Gepolijst beton is ondoordringbaar voor water en slijt of krast zeer zelden.

Deze opwaartse trend voor gepolijst beton zal zich waarschijnlijk tot ver in het volgende decennium voortzetten, aangezien onderhoudsarme duurzame vloeren de industriestandaard zullen worden.

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (2)

Er zijn veel creatieve mogelijkheden met gepolijste betonnen vloeren, omdat ze kunnen worden getextureerd, geverfd, gecontrasteerd of zelfs worden vermalen tot gepolijst zichtbaar aggregaat als decoratief statement. Sommigen kiezen ervoor om de natuurlijke grijze stijl te behouden, maar Polished Concrete ziet er net zo goed uit in zwart of wit als in andere lichtere pastelkleuren.

Dit is een enorm voordeel voor Polished Concrete omdat het een neutrale uitstraling creëert, wat interieurontwerpers artistieke vrijheid geeft op het gebied van kleuren, stijl en texturen in het decor. Bekijk deze lijst met voorbeelden van gepolijste betonnen vloeren die in hedendaags design worden gebruiktprachtig brutalistische wooninterieurs.

Belangrijkste soorten betonnen vloeren

1. gepolijst (algemeen)

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (3)

Gepolijst beton is er in een paar verschillende afwerkingen, niveau 1-3. De meest populaire vorm van gepolijst beton is niveau 2.

  1. Gepolijst net onder de 100-grit harsbinding. Ziet er wat wazig uit / beperkt reflecterend vermogen. (Zachte) Matte afwerking.
  2. Gepolijst tot de 400-grit harsbinding. Zal enigszins reflecterend lijken. Laagglanzende afwerking.
  3. Gepolijst tot het 800-korrelige diamantschuurmiddel. Zal veel glanzender lijken dan niveau twee en zou het licht goed moeten reflecteren. Half gepolijst.
  4. Gepolijst tot een 3.000 grit harsgebonden diamant.

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (4)

Een bewijs van de veelzijdigheid van gepolijst beton, deze verschillende niveaus zorgen voor flexibiliteit in huisontwerp. Neutraal gepolijst beton heeft een industriële elegantie (vooral op niveau 2) en door de ingetogen grijze kleur te behouden, zal de vloer goed passen bij de meeste meubels en decorkeuzes.

Hoe schoon te maken: Gepolijst beton kan het beste worden schoongemaakt met een dweil. Routinematig onderhoud kan stof dweilen inhouden, afhankelijk van de situatie van het huishouden.

Gepolijst beton kan ook worden gemaakt van elke structureel intacte betonnen vloer of reeds bestaande betonnen plaat, wat veel geld kan besparen op nieuw beton. Kijk voor toonaangevende Australische bedrijven met bewezen ervaring in gepolijst beton naarBegerenofPro Grind.

2. Gepolijst beton

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (5)

Beton met gepolijste afwerking wordt vaak verward met gepolijst beton, omdat de processen oppervlakkig vergelijkbaar lijken. Beide zijn gemechaniseerd, maar het belangrijkste verschil tussen Burnished Concrete en Polished Concrete is dat Concrete Burnishers niet zo krachtig zijn als de diamantgebonden schuurmiddelen die worden gebruikt bij het polijsten van beton. Dit betekent dat in plaats van het eigenlijke beton te vermalen, polijstmachines worden gebruikt om een ​​chemische coating voor te bereiden, te smelten en op te poetsen die in de kleine poriën van het beton sijpelt. Het oppervlak wordt vervolgens verzegeld om te beschermen tegen vlekken/vloeistoffen.

Gepolijst beton is de goedkoopste vorm van betonnen vloeren, maar het is ook extreem kieskeurig en moeilijk te klussen. De belangrijkste reden hiervoor is dat het polijstproces de vloer zal vervormen als het beton niet goed is gestort.

3. Verzoet beton

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (6)

Verzoet beton ondergaat hetzelfde proces als gepolijst beton - d.w.z. het slijpen van het betonoppervlak - behalve dat bij verzoet beton een plaatselijk afdichtmiddel op het oppervlak wordt aangebracht in plaats van het chemische verhardings- / verdichtingsproces te ondergaan dat een gepolijste betonafwerking creëert. Dit betekent dat gezoet beton elke 3-7 jaar opnieuw moet worden afgedicht omdat de kit zal slijten, in tegenstelling tot gepolijst beton.

Honed Concrete presenteert daarom een ​​ingewikkelde kostenanalyse; de eerste installatie is veel goedkoper dan gepolijst beton, maar de prijs van het onderhoud maakt gepolijst beton op de lange termijn de goedkoopste optie. Verzoet beton kan echter worden gemaakt met minder slip en is superieur aan gepolijst beton in buitensituaties.

Is gepolijste betonnen vloer hetzelfde als gepolijste betonnen tegels?

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (7)

Bij het overwegen van de voor- en nadelen van gepolijste betonnen vloeren, zou men in de verleiding kunnen komen om ergens anders heen te gaan. Voor degenen die de kosten van een gepolierde betonvloer willen vermijden, kunnen tegels die de gepolierde betonlook nabootsen tegen een veel lager tarief worden gekocht. Tegels zijn ook duurzaam en kunnen meestal een vergelijkbare mate van slijtage weerstaan ​​als gepolijst beton. Tegels hebben minder last van temperatuurschommelingen, waardoor het risico op barsten wordt verkleind en er minder kans is op warmteverlies in de winter.

Tegels zijn echter duurder dan gepolijst beton. Een van de belangrijkste voordelen van gepolijst beton is dat het, in tegenstelling tot tegels, geen voegen heeft en daarom minder onderhoud vereist. Tegels zijn ook meer vatbaar voor afbrokkelen of barsten als gevolg van botte kracht, waar gepolijst beton over het algemeen sterk genoeg voor is.

Doe-het-zelf beton polijsten

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (8)

Hoewel doe-het-zelf betonpolijsten eenvoudig lijkt en veel websites aanbevelen om betonpolijstapparatuur te huren bij de plaatselijke winkel, zoals epoxyrollers, bestaat er enige verdeeldheid over de vraag of het polijsten van beton moet worden overgelaten aan ervaren aannemers.

Er is een steile leercurve en het voltooide project van een doe-het-zelf betonklus zal waarschijnlijk niet zo soepel verlopen als het zou kunnen zijn. Over het algemeen is gepolijst beton een klus die behoorlijk veeleisend kan zijn en die waarschijnlijk niet perfect zal zijn als het door een beginner wordt gedaan. Als je echter zelf wilt klussen, enige ervaring hebt met het leggen van beton en het niet erg vindt als de afgewerkte vloer er iets anders uitziet dan je plan, zou een van deze soorten beton misschien bij je passen.

Ideeën voor gepolijst beton: Top 5

5. Verzoet beton voor buiten

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (9)

Mechanisch gepolijst beton wordt niet aanbevolen voor gebruik buitenshuis vanwege de kans dat het nat en glad wordt. Minder glad Honed of Burnished Concrete creëert echter een strakke, eigentijdse en praktische vloeroptie die de tand des tijds zal doorstaan. De prijs per vierkante meter zal over het algemeen meer dan $ 80 bedragen. ZienPro Grindvoor een nauwkeurigere prijsopgave.

4. Verzoet beton aan het zwembad

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (10)

Nogmaals, Gepolijst beton zal de gevaren van zijn lage slipweerstand tegenkomen in een buitencontext met veel watercontact. Honed Concrete heeft een veel betere Australische standaard antislipclassificatie en er zijn talloze andere voordelen met Honed Concrete rond zwembaden. Blootgesteld aggregaat voegt een artistiek element toe, het is onderhoudsarm / zeer gemakkelijk schoon te maken, bestand tegen olie en gaat extreem lang mee. Zie specialisten architectonisch betonTerrassteenvoor meer Honed Concrete-kansen.

3. Verzoete betonnen badkamervloer

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (11)

Beton deelt veel van de voor- en nadelen als keramische tegels in vloeren. Duurzaamheid, waterbestendigheid en eenvoudig onderhoud maken een sterk argument voor gepolijst of gezoet beton in de badkamer. Het is ook de efficiënte financiële keuze en flexibel afhankelijk van de wensen (d.w.z. welke betonsoort, zichtbaarheid van het aggregaat, kleurbeits/stempeling).

De nadelen van voorheen zijn echter nog steeds van toepassing; afhankelijk van de oppervlakteafwerking kan het beton glad zijn als het nat is. Dit maakt Honed Concrete of andere vormen van oppervlaktebehandeling een veiligere en meer economische optie. Afhankelijk van de staat van de badkamer (d.w.z. als er een doucheruimte is, kan beton de perfecte optie zijn omdat het risico op wegglijden van het water aanzienlijk kleiner is) Gepolijst beton kan de perfecte keuze zijn.

3. Verzoete betonnen oprit

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (12)

Opritten zijn uitermate geschikt voor gepolijst beton. Dit komt omdat gepolijst beton de sterkte en duurzaamheid heeft om het gewicht van auto's (zowel rijdende als stilstaande) te weerstaan ​​zonder te slijten. Het is makkelijk in onderhoud en geeft je oprit een industriële romantiek. De structurele integriteit en het vermogen van beton om de elementen te weerstaan, maken het een sterke concurrent - misschien zelfs het verslaan van de meer populaire grindkeuze, die gemakkelijk kan worden weggespoeld bij hevige regen.

Een hoger niveau van zichtbaar aggregaat is een goed idee voor de oprit van gepolijst beton, omdat dit de tractie voor de autowielen verhoogt en slippen voorkomt. Een nadeel van het rijden met gepolijst beton kan echter zijn dat er in de toekomst mogelijk scheuren kunnen ontstaan.

2. Betonvloeren voor woningen

Gepolijste betonnen vloeren worden overwegend gebruikt in industriële gebieden met veel voetverkeer, zoals winkelcentra, kantoren, supermarkten enz. Dit komt omdat het beter bestand is tegen slijtage dan de meeste andere vloeropties.

De eigenschappen die gepolijst beton zo aantrekkelijk maken voor commercieel gebruik, maken het echter precies tot een ingenieuze keuze voor woonhuizen. Met minder voetverkeer gaat residentieel gepolijst beton tientallen jaren langer mee dan zijn industriële tegenhanger. Het vereist ook nog minder onderhoud en het is zeer onwaarschijnlijk dat het barst onder de lage spanning en gereguleerde temperaturen van een woonhuis.

Het is ook zeer veelzijdig en kan worden gekleurd/gebeitst,

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (13)

Of gemalen om een ​​bepaald aggregaatniveau bloot te leggen,

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (14)

Of zelfs gestempeld om eruit te zien als andere materialen zoals houten tegels.

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (15)

ZienDood gaanvoor hoogwaardige gepolijste betonservices en om een ​​efficiënte offerte te ontvangen.

1. Slaapkamer

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (16)

Misschien wel de meest gedurfde en opvallende plek voor Polished Concrete is de slaapkamer. Een gepolijste betonnen vloer weerlegt de veronderstelling dat slaapkamers zacht moeten zijn of vloerbedekking moeten hebben - en om praktische redenen.

Gepolijst beton kan de allergenen verminderen die vaak in slaapkamers worden aangetroffen, en is gemakkelijker schoon te houden dan tapijt. Bovendien zijn ze krasbestendig, waardoor ze de ideale vloer zijn voor een huisdiervriendelijk huis. Aangezien er weinig risico is dat water de vloer doorweekt, is uitglijden niet langer een groot probleem (hoewel een antislipbehandeling nog steeds een goed idee kan zijn). Ten slotte is gepolijst beton een veel kostenefficiëntere optie in vergelijking met vloeren met een vergelijkbaar visueel effect, zoals marmer of leisteen, alleen tegen veel hogere prijzen.

Gepolijste betonnen vloeren: kosten, gezoet versus gepolijst, doe-het-zelfopties, voor- en nadelen | Architectonisch ontwerp (17)

Een mogelijk probleem voor gepolijst beton in de slaapkamer is dat beton de temperatuur niet goed regelt en dat het tijdens de wintermaanden waarschijnlijk koud is om op te lopen. Dit kan worden verholpen door hydronische vloerverwarming onder het beton te installeren, waardoor de warmte gelijkmatig over de vloer van de kamer wordt verspreid. Policrete, een bouwbedrijf uit Melbourne, heeft meer informatie en de mogelijkheid om hydronische verwarmingsdiensten aan te schaffenhier.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated: 17/07/2023

Views: 6104

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.