Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (2023)

DoorBritney Smart

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (1)

Britney Smart

Brittney is een vrouw, een moeder van vier jonge kinderen, een schrijver en redacteur (B.S. diploma in Engels/Technisch Schrijven), en een liefhebber van interieurontwerp. Ze gedijt op het vinden van goedkope manieren om haar eigen huis om te bouwen tot een stijlvolle maar gezinsvriendelijke ruimte.

Meer informatie over Homedit'sRedactionele proces

| gepubliceerd op

van 21

betonnen-keuken-opslag-en-vloer

Een 1222810

minimalistische-zwart-grijze-kamer-betonvloer

beton-gepolijste-vloer-woonkamer

geverfd-beton-gepolijste-vloer

nieuwe gepolijste betonvloer

retrofit-of-betonnen-gepolijste-vloer

zand-rood-trim-geavanceerd-beton

slaapkamer-met-betonplafond-en-gepolijste-vloer

gepolijst-beton-aangepast

betonnen vloer-onafgewerkt-gepolijst

badkamer-met-gepolijste-betonvloer

duurzame-beton-gepolijste-vloer

betonnen-vloer-voor-keuken-gemakkelijk schoon te maken

beton-gepolierde-vloer-onderhoudsarm

woonkamer-met-betonvloer

groene-vloeroplossingen-beton

natuurbetonvloer

betonnen vloer-oplossing

grijze-interieur-design-gepolijste-betonvloer

witte-muur-grijs-gepolijste-betonnen vloer

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren

Beton is momenteel een populair materiaal in alle aspecten van architectuur en woninginrichting. Hoewel het ooit werd verwacht en gepast om de betonnen fundering van iemands huis te bedekken met wat "geschikt" vloermateriaal, zijn die dagen voorbij.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (23)

Gepolijste betonnen vloerenzijn chic en verfijnd en worden vaak beschouwd als het belangrijkste vloeroppervlak voor een modern designhuis.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (24)

Of je er nu al van overtuigd bent dat gepolijst beton de juiste keuze is voor de vloeren van je huis, of je geïntrigeerd bent door het idee maar je verder wilt verdiepen, we hopen dat je informatie en antwoorden zult vinden in deze uitgebreide gids voor alle gepolijste betonnen vloeren gerelateerde zaken. Of in ieder geval een aantal van hen. Gepolijste betonnen vloerenhebben zeker veel te bieden, zowel qua vorm als functie.

WAT IS GEPOLIJSTE BETONVLOEREN?

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (25)

Gepolijste betonnen vloerenis gewoon een betonnen vloer die is geweestbehandeld met een chemische verdichter(om de gaten/poriën op te vullen) en afgeslepen (vergelijkbaar met het schuren van hout) met steeds fijnere slijpgereedschappen. Naarmate het aantal grit toeneemt, neemt ook de fijnheid toe; dat wil zeggen, een gepolijste betonnen vloer die zich een weg baant naar een hogere afwerking (meer dan 400 grit, bijvoorbeeld, wordt beschouwd als het absolute minimum om gepolijst te worden, hoewel andere gepolijste korrels variëren van 800 tot 3.000) zal gladder zijn dan een met een lagere afwerking.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (26)

Kortom, gepolijste betonnen vloeren worden gemeten per kwaliteit en afwerking - hoe hoger de kwaliteit, hoe groter de blootgestelde aggregaten zijn. En hoe hoger de afwerking, hoe glanzender de lak is.

WAT IS DE AANSPRAAK VAN GEPOLIJST BETON VLOEREN?

Oplossing voor groene vloeren.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (27)

Gepolijste betonvloeren vallen onder de veelgevraagde categorie duurzaam ontwerp vanwege het vermogen om te gebruiken wat er al is (bijvoorbeeld de betonnen funderingsplaat). Door het blootgestelde beton te polijsten, elimineert u zowel de materialen als de energie die nodig zijn om "een vloer aan te brengen" in de traditionele zin van het woord.

Moderne vloeren esthetiek.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (28)

Beton is een materiaal dat goed past bij moderne architectuur en esthetiek, grotendeels dankzij de minimalistische industriële sfeer. Een schoon, ongecompliceerd oppervlak zoals gepolijstbeton zou er goed uitzienin elke ruimte die neigt naar een moderne uitstraling.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN GEPOLIJSTE BETONVLOEREN?

Laag onderhoud.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (29)

Echt, het wordt niet veel fundamenteler dan beton in architectuur, en gepolijste betonnen vloeren vormen daarop geen uitzondering. Eenmaal gepolijst en verzegeld, kost beton niet veel moeite om te onderhouden.

Makkelijk schoon te maken.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (30)

Gewoon een keer per week dweilen met warm zeepsop om alles schoon te houden. Of vlek schoon met een doek, als dweilen te moeilijk lijkt. Gepolijste betonnen vloeren zijn erg vergevingsgezind op de schoonmaakafdeling. Bovendien is dit type vloer ideaal voor allergiegevoeligheden, omdat het huisstofmijt en allergenen vermindert.

Duurzaam.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (31)

Gepolijst beton is slijtvast en kan zijn ongerepte uiterlijk veel langer behouden dan zachtervloeroppervlakken zoals hardhout, welke chips of deuken. Nadat het beton is uitgehard en gepolijst, kan de vloer bij onderhoud meer dan 100 jaar meegaan. Vergelijk dit met de levensverwachting van een tegelvloer van 10-20 jaar, en dat is nogal een verschil.

Niet-glad.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (32)

Ondanks dat ze er glad uitzien als glas, zijn gepolijste betonnen vloeren dat ookminder glad dan gewaxt linoleumof gepolijst marmer... zolang ze maar schoon en droog worden gehouden.

Niet kwetsbaar voor vochtgerelateerde schade.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (33)

Elke schade in verband met vocht of veroorzaakt door vocht is een betwistbaar punt voor gepolijste betonnen vloeren. Bovendien kan dit type vloer niet eens schimmel, meeldauw, huisstofmijt of andere allergenen bevatten.

HOE KAN GEPOLIJST BETON OP MAAT WORDEN GEMAAKT?

Vlekken en kleurstoffen.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (34)

Soms is grijs beton van standaardkwaliteit, hoe gepolijst het ook is, gewoon niet geschikt voor een ruimte. Het goede nieuws is dat beton in elke vorm (zelfs die van vloeren) kan worden gekleurd of geverfd om in elk ontwerp of ontwerp te passenkleurenpalet. Vlekken en kleurstoffen kunnen niet alleen de kleur van het beton zelf veranderen, maar ze zullen onvermijdelijk de gepolijste look en feel van het beton zelf verbeteren.

Scores, radiale lijnen of andere ontwerpen.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (35)

Gepolijste betonnen vloeren kunnen worden ingekerfd, bekleed of gerasterd. Het mooie van beton is dat als het nat is, het oppervlak een schone lei is en in bijna elke vorm, elk ontwerp of patroon kan worden bewerkt. Dit is handig bij het aanpassen van de look zodat deze beter in de ruimte past, bijvoorbeeld om geometrie aan de vloer te geven in een ruimte waar een dergelijke toevoeging het verschil in stijl maakt.

Grenzen.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (36)

Net als bij beton elders in de architectuur, kunnen gepolijste betonnen vloeren worden verbeterd door het juiste gebruik van randen. Dit voegt een finishing touch toe en is een verfijnd detail dat zijn eigen inherente gevoel voor stijl met zich meebrengt.

RETROFIT versus NIEUWE GEPOLIJSTE BETONVLOEREN – WELKE?

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (37)

Gepolijste betonvloeren kunnen zeker achteraf worden aangebracht, hoewel nieuwe vloeren minder werk vergen en dus goedkoper zijn. De methode die wordt gebruikt om een ​​gepolijste betonnen vloer achteraf aan te brengen, is ofwel (a) de bestaande vloerplaat te zagen of te schuren om uit te harden en te polijsten, of (b) een bovenplaat van gepolijste betonnen vloer aan te brengen, met een dikte van ten minste 50 mm, over de bestaande plaat.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (38)

Nieuwe gepolijste betonnen vloeren bieden enkele opties, waaronder het opnemen van decoratieve aggregaten (zoals riviersteen, graniet of zwart basaltmengsel) in het beton zelf. Bovendien kunnen tijdens de afwerkingsfase alle sieraggregaten in het oppervlak worden geplaatst (denk aan schelpen, glas- of porseleinschilfers of zelfs stukjes metaal). Dit van tevoren weten is handig om te eindigen met een gepolijste betonnen vloer waar je echt van houdt.

HOE VERSCHIJNT GEPOLIJSTE BETONVLOEREN IN KOSTEN MET ANDERE VLOERSOORTEN?

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (39)

Zoals met alles, dekosten van gepolijste betonnen vloerenzijn direct gekoppeld aan de complexiteit van het project, of het nu een nieuwe vloer is of niet, en hoeveel maatwerk u zoekt. Over het algemeen is een gepolijste betonnen vloer echter een van de meest populairemeest kosteneffectieve vloeropties, gemiddeld vergelijkbaar met (iets minder dan) vinyl of linoleum of kamerbreed tapijt. Het is minder duur (gemiddeld de helft tot een derde minder) dan hardhouten of keramische tegelvloeren, en het is natuurlijk veel goedkoper dan natuursteenvloeren.

HOE STIJL IK MIJN GEPOLIJST BETONVLOER?

Verzachten met een vloerkleed.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (40)

Hoewel erg hip en minimalistisch, een enorme uitgestrektheid vanglanzend beton op de vloerkan overweldigend koud, hard of steriel overkomen. Verzacht de look of verbreek de uitgestrektheid een beetje met een pluche vloerkleed.

Contrast licht en donker op muren en gepolijst beton.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (41)

Dit moderne contrast – ofwel wit gepolijste betonnen vloeren met donkere muren of donker beton met witte muren – voegt een frisse, slimme esthetiek toe aan de hele ruimte.

Balans met natuurlijke materialen.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (42)

door Susan Teare

Beton is van nature zeer industrieel. Zorg voor wat balans in je gepolijste betonnen vloerruimte met wat warmere elementen, zoals hout of (nep)dierenhuiden.

Omarm de rauwheid van industriële stijl.

Een uitgebreide gids voor gepolijste betonnen vloeren (43)

Foto door James Fennell/The Interior Archive

Wat u moet weten over betonnen vloeren in een huis

Hier zijn enkele nuttige punten om te overwegen als u overweegt om betonnen vloeren te installeren.

Hoe betonnen vloeren te beitsen

Stap één: kies uw type vlek

Je hebt twee opties. Op zuurbasis en op waterbasis. Als je te maken hebt met gloednieuwe onafgewerkte vloeren, kies dan voor zuur. Betonbeits op waterbasis wordt vaak gereserveerd voor vloeren met vlekken (vuil zoals vet en olie) of die al eerder zijn verzegeld.

Stap twee: Bereid het oppervlak voor

Ruim de ruimte op en zorg ervoor dat er geen vuil is.

Stap drie: schuren

Schuur het oppervlak van het beton om de poriën te openen.

Stap vier: schoon

Gebruik een winkelstofzuiger of een goede stofzuiger om al het stof van het schuren op te ruimen.

Stap vijf: bescherm je muren

Pak wat plastic zeilen of zeilen en bedek je muren om ze te beschermen tegen de betonvlek.

Stap zes: Vlek aanbrengen

Breng de zuurbeits zo gelijkmatig mogelijk aan met een verfspuit.

Stap zeven: Sealer aanbrengen

Zodra de vlek droog is, veegt u het overtollige weg en brengt u uw sealer op dezelfde manier aan.

Soorten betonnen vloeren

  • Exterieur gekleurd beton
  • Interieur gekleurd beton
  • Metaal Epoxy
  • Overlays
  • Garagevloeren
  • Kwarts vloeren
  • Epoxy Chip Vloeren
  • Standaard Epoxy
  • Gepolijst beton

Betonnen Vloer Sealer

Dit is anders dan de vlek zelf en wordt toegevoegd nadat je de betonvlek hebt aangebracht en hebt laten drogen. Debetonnen sealerwerkt als een toplaag van bescherming die alle poriën sluit en het oppervlak een mooie glans geeft.

U brengt betonverzegelaar op dezelfde manier aan als waarop u de vlek aanbrengt; met een sproeier. Vooral voor grote gebieden. Voor kleinere oppervlakken van minder dan 10 kubieke voet kunt u meestal alles met een kwast aanbrengen.

Het komt erop neer

Gepolijste betonnen vloeren zijn een paar stappen verwijderd van een magazijnvloer. Omarm dit feit en ga all-in met de rauwe, zichtbare, onafgewerkte esthetiek van uw ruimte.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated: 24/09/2023

Views: 6098

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.