De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (2023)

De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (1)

Fans van "Criminele geesten," een van de langstlopende gescripte shows in de televisiegeschiedenis (viaDeadline), kent ongetwijfeld Matthew Gray Gubler. De acteur speelde 15 jaar lang Dr. Spencer Reid in de hitshow en werd algemeen bekend door zijn vertolking van de geniale FBI-agent. Reid was een van Gublers eerste rollen en maakte van hem een ​​begrip in 2005. Hoewel de serie eindigde in 2020, is hij nog steeds geliefd vanwege zijn unieke creativiteit buiten het kleine scherm.

Wat Gubler-fans misschien niet weten, is dat hij altijd een creatief persoon is geweest en verschillende manieren heeft gekozen om zich zijn hele leven uit te drukken. Zelfs toen hij opgroeide met pesten, omarmde de inwoner van Nevada zijn individualiteit en deelde deze met de wereld door middel van modellenwerk, acteren en beeldende kunst. Hoewel Gubler is getransformeerd sinds het publiek hem bijna twee decennia geleden ontmoette, behoudt hij nog steeds zijn eigenzinnigheid en kinderlijke verwondering, en grapt hij zelfs dat hij nog steeds "erg lijkt" op de manier waarop hij was toen hij 5 was (viaBuzzFeed).

Hij groeide op in Las Vegas met ondersteunende ouders

De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (2)

Voordat fans Matthew Gray Gubler leerden kennen, bracht hij zijn jeugd door in Las Vegas, Nevada, waar hij op 9 maart 1980 werd geboren (viaIMDb). Terwijl de meeste kinderen opgroeien met het uitzoeken wat ze met hun leven willen doen, wist Gubler dat hij al vroeg wilde entertainen. De toekomstige ster maakte zelfs van de gelegenheid gebruik om als jong kind op te treden. "Ik heb een gekke herinnering, en ik herinner me dat ik 2 jaar oud was op iemands feest en dacht: 'Dit feest is saai! Ik kan het maar beter opknappen!'" Vertelde hijGlamour. "Ik stond op en probeerde deze heel domme dans te doen die ik Winnie de Poeh zag doen, en ik herinner me dat ik voorover viel en dacht: 'Dit is waar het allemaal om draait.'"

Gelukkig steunde de familie van Gubler altijd zijn dromen. De acteur beschreef moeder Marilyn, een boer en politiek adviseur, en vader John, een advocaat, als ondersteunend toen hij opgroeide. "Ik ben overladen met niets anders dan aanmoediging", vertelde hij ook aan Glamour. "Waarschijnlijk te veel!"

Matthew Gray Gubler ging naar een middelbare school voor podiumkunsten

De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (3)

Deamusementbug bleef bij Matthew Gray Gubler naarmate hij ouder werd. Na het bijwonen van de middelbare school, verbeterde Gubler zijn talenten aan de podiumkunsten middelbare school Las Vegas Academy of International Studies, Performing and Visual Arts. "Ik wist dat op de academie de mensen waren met wie ik in de buurt wilde zijn", vertelde GublerLas Vegas Review-Journal. "Mijn junior high-ervaring was niet de meest creatieve lading, dus ik was erg blij om een ​​uittocht te maken naar een plek waar creativiteit werd geprezen in plaats van neergeslagen."

Enkele van de andere nu beroemde voormalige deelnemers van de school zijn onder meer R & B-artiestenNe-Yo, 'Queen Sugar'-actrice Rutina Wesley en 'Dancing With the Stars'-artiestJulianne Hough, volgens het Las Vegas Review-Journal.

Als iemand die op de middelbare school werd gepest, vond Gubler verlichting op de academie. In een interview metBuzzFeed, beschreef hij zijn middelbare school als een 'magisch rijk' dat 'een toevluchtsoord werd voor elk niet-helemaal-normaal kind in Las Vegas'.

Hij werd onverwachts ontdekt als model

De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (4)

Na het behalen van zijn middelbare school ging Matthew Gray Gubler op weg om zijn podiumkunstenopleiding voort te zetten. Hij schreef zich in aan de Tisch School of the Arts van de New York University, waar hij filmmaken studeerde, zoals opgemerkt doorAchter de schermen. Echter, in een interessante speling van het lot ontdekte een talentscout willekeurig Gubler, maar niet voor acteren of filmmaken. In plaats daarvan werd hij gevraagd om model te staan ​​in een Kate Spade-campagne, volgensHorloge! Tijdschrift.

Het duurde niet lang voordat Gubler een veelgevraagd model zou worden. "Ik ben in Parijs om een ​​Louis Vuitton-show te openen", zei hij tegen Watch! Tijdschrift. "Ik heb zoiets van 'Holy smokes - ik moet daarheen lopen en niet lachen!' Het was iets waar ik heel weinig vanaf wist. Het was alsof iemand je belde en vroeg: 'Hé, wil je astronaut worden?'"

Hoewel Gubler een bloeiende modellencarrière had, maakte het leven als topmodel hem uiteindelijk tot een sterkere acteur. "Het is een van de moeilijkste acteerprestaties die ik ooit heb gedaan", deelde hij. "Je hebt geen woorden om je achter te verschuilen."

Hij gaf zijn dromen over het maken van films nooit op

De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (5)

Hoewel Matthew Gray Gubler verrassend genoeg een modellencarrière najaagde, bleef hij op school gefocust op het werken in de film. School stelde hem ook in staat om zijn acteervaardigheden aan te scherpen. Tijdens zijn deelname speelde Gubler in veel films van andere student-filmmakers. "Het was allemaal een grote, mooie slang die zijn staart at en onderweg voortschreed," vertelde GublerAchter de schermen.

Gubler kreeg weer een grote doorbraak toen hij naar school ging in New York - dit keer in films voor regisseur Wes Anderson. "Ik wilde heel graag stage lopen bij Wes omdat hij een van mijn favoriete filmmakers is en in New York woont en daar een productiebedrijf heeft", vertelde Gubler inGlamour. Gubler stuurde Anderson een dvd van de films die hij had gemaakt met een brutale opmerking dat hij graag Anderson-koffie zou krijgen. "Ik had geluk en ging daar werken, en dat was een echte droom die uitkwam", voegde hij eraan toe.

Anderson moedigde Gubler aan om auditie te doen voor een rol in de film "The Life Aquatic with Steve Zissou".IMDbbladzijde.

Hij landde een grote rol op Criminal Minds

De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (6)

Slechts een jaar nadat hij in 2004 in zijn eerste film verscheen, kreeg Matthew Gray Gubler de rol van Dr. Spencer Reid in het CBS-misdaaddrama "Criminele geesten." De show concentreerde zich op een groep FBI-agenten in de Gedragsanalyse-eenheid van het bureau terwijl ze seriemoordenaars profileerden en opspoorden. Gublers personage, Reid, stond bekend en geliefd om zijn ongelooflijke intellect.

Gubler gaf toe dat hij "erg beschermend" was voor het personage dat hem beroemd maakte, zoals opgemerkt door deGeassocieerde Pers, en werkte ook om te voorkomen dat hij werd afgeschilderd als de stereotiepe nerd. "Ik zal nooit een computer aanraken," vertelde GublerBuzzFeedover het spelen van het personage. "Ik zal nooit autorijden, ik zal nooit een laptop vasthouden, ik zal nooit een iPad vasthouden. Mijn telefoon stamt uit 1997. Ik heb een revolver in plaats van een Glock. Ik wilde gewoon dat hij uit de pas liep, in geen enkel tijdperk noodzakelijkerwijs."

Hij werd beste vrienden met zijn co-ster Paget Brewster

De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (7)

Fans van de langlopende 'Criminal Minds' gingen houden van de chemie tussen de personages van de show, en die chemie spatte van de camera af. In 2015 sprak Matthew Gray GublerGlamourover de band tussen de cast. "Als je zoveel uren samen werkt gedurende zoveel jaren, zie je elkaar meer dan je eigen families", zei hij.

Gubler groeide bijzonder dicht bij zijn castmatePaget Brewster, die speciaal agent Emily Prentiss speelde. Gubler heeft Brewster beschreven als zijn beste vriend en liet zelfs een portret zien dat hij van haar had geschilderd voor een interview metBuzzFeed. Gubler en Brewster kregen zo'n hechte band dat hij de actrice aan haar toekomstige echtgenoot voorstelde en uiteindelijk hun huwelijk in 2014 leidde. Hij kondigde zijn speciale rol in de ceremonie aan toen hijgetweeteen foto van hem en het pasgetrouwde stel met een lief begeleidend bericht met de tekst: "Ik had het unieke genoegen om het huwelijk van 2 van mijn beste vrienden te mogen voltrekken en nu heb ik ministerkoorts."

Matthew Gray Gubler spande zijn regiespieren bij projecten

De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (8)

Hoewel Matthew Gray Gubler acteersucces vond door Dr. Spencer Reid op het scherm te spelen, bleef hij als regisseur achter de camera werken. Tussen het optreden op de set van 'Criminal Minds' regisseerde Gubler ook 12 afleveringen van de serie, waaronder de laatste van zijn vriend Paget Brewster. "Het beste waar een regisseur op kan hopen, is een verhaal vol drama en zoveel interessante dingen om te bereiken," vertelde Gubler.Wekelijks amusementover het regisseren van de aflevering, waarbij hij opmerkte: "En alleen al om gevraagd te worden om het te doen, betekende alles voor mij."

Naast het regisseren van "Criminal Minds", regisseerde Gubler ook twee muziekvideo's voor de band The Killers ("Dirt Sledding" en "Don't Shoot Me Santa"), volgens zijnIMDbbladzijde. Gubler sprak zijn liefde voor regisseren uit in een interview in 2015 metGlamour, terwijl hij het tijdschrift vertelde dat hij ook trots is op het werk dat hij heeft gedaan in de regisseursstoel. "Voor mij voel ik me echt het meest mezelf, of dat ik doe wat ik zou moeten doen als ik regisseer of acteer in komedies of spookverhalen vertel," deelde hij.

Hij ging van het kleine scherm naar het witte doek

De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (9)

"Criminal Minds" was een populaire tv-show, maar Matthew Gray Gubler beperkte zich niet tot het CBS-drama. Naast het regisseren van banen, kreeg Gubler ook verschillende filmrollen na zijn debuut in "The Life Aquatic with Steve Zissou". "Ik had het gevoel dat het iets behoorlijk spectaculairs zou worden", zei Gubler in een interview metOpdracht Xover de cultklassieker. "Dat script was geweldig en vanaf het moment dat ik Marc Webb, de regisseur, de slimme man achter de camera zag, wist ik dat ik een heel goed gevoel bij de film had."

Gubler scoorde ook de rol van Simon in "Alvin and the Chipmunks" uit 2007 en hernam de rol in de sequels "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel" (2009), "Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked" (2011) en "Alvin and the Chipmunks: The Road Chip"(2015). Gubler speelde ook in films als 'The Great Buck Howard', 'Endings, Beginnings' en 'Horse Girl' (viaIMDb).

Hij vergaarde een YouTube-aanhang

De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (10)

Matthew Gray Gubler, altijd creatief, vindt manieren om zichzelf te uiten buiten acteren en regisseren. Een uitlaatklep was YouTube, waar Gubler verschillende video's publiceerde, waaronder een satirische serie met de titel 'The Unauthorized Documentary'. Daarin speelt Gubler een karikatuur van zichzelf tijdens het filmen van 'Criminal Minds'. "We hebben al die tijd op de set gezeten en ik ben een grote fan van op improvisatie gebaseerde shows zoals 'Curb Your Enthusiasm'," vertelde Gubler aan dePittsburgh Post Gazettein 2006. "Dus ik zei, laten we een documentaire maken over mij die me gedraagt ​​​​als de mensen die ik zie of hoor over wie ik haat."

Op het moment van publicatie,Gublers kanaalhad meer dan 280.000 abonnees en meer dan 9 miljoen views. Gubler deelde zijn enthousiasme over zijn YouTube-video's en vertelde ook aan de Pittsburgh Post-Gazette dat hij er meer enthousiast over is dan over zijn "Criminal Mind"-shows. "Op 'Criminal Minds' hebben we te maken met 17 miljoen kijkers per week, en we kijken elke twee uur op YouTube om te zien hoeveel mensen deze domme documentaire hebben bekeken," zei Gubler.

Mathew Gray Gubler heeft zijn liefde voor kunst gedeeld

De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (11)

Als hij niet op de set is, is Matthew Gray Gubler met meerdere koppeltekens ook schilder en illustrator. Gubler deelt zijn unieke tekeningen en schilderijen op meerdere platforms, waaronder die van hemTwitterenen websiteGuberland(waar hij ook foto's laat zien van mensen die tatoeages van zijn illustraties hebben gekregen). "Op internet is het deze veilige plek waar ik het kan plaatsen en mensen kunnen erop klikken of niet," vertelde GublerBuzzFeedover het delen van zijn kunst.

Hoewel Gubler toegeeft dat sommige mensen zijn kunststijl verkeerd hebben geïnterpreteerd als 'aanstootgevend', heeft zijn creatieve werk toch een publiek gevonden. Naast fans die zichzelf permanent inkten met zijn tekeningen, Gubleraangekondigddat een van zijn stukken op een eBay-veiling voor meer dan $ 10.000 is verkocht. Hij maakte ook shirts met zijn illustraties en ontwierp een draagtas genaamd "Universum, ik hou van jou”, waarbij 100% van de opbrengst aan het Amerikaanse Rode Kruis wordt geschonken.

Matthew Gray Gubler nam in 2020 afscheid van Criminal Minds

De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (12)

Na 15 jaar Dr. Spencer Reid te hebben gespeeld in 'Criminal Minds', nam Matthew Gray Gubler afscheid van het personage toen de serie eindigde in 2020. Na in meer dan 300 afleveringen te zijn verschenen (viaMensen), vergeleek Gubler het einde van de serie met het verlies van een geliefde grootouder. "Het is een beetje alsof je naar de 115e verjaardag van je grootvader ging en de volgende dag stierf hij", vertelde hij deGeassocieerde Pers. "Je zou heel verdrietig zijn, maar je zou ook zeggen: 'Hé, hij had een ongelooflijk leven. Hij heeft zo lang geleefd.'"

Terwijl de langlopende serie eindigde, deelde Gubler een sentimenteel bericht opInstagramherdenken. "Ik heb deze 3 rekwisieten de afgelopen 15 jaar bijna elke dag bij me gehad", schreef hij bij de foto van Reid's badge, horloge en pistool. "Na vanavond zal ik ze gewoon in mijn hart dragen, waar ik voor altijd herinneringen zal bewaren aan de beste crew, de beste cast en de beste fands (fans / vrienden) die een fictieve misdaadbestrijder ooit zou kunnen hebben." Hij plaatste ook een afscheidsfoto van de groep met de crew van de show op zijn Instagram-verhaal (via People).

Hij publiceerde een bestseller kinderboek

De verbluffende transformatie van criminele geesten, ster Matthew Gray Gubler (13)

Na het modelleren, acteren en regisseren bleef Matthew Gray Gubler op nieuwe manieren creëren. "Ik hou zo veel van het leven en ik wil alles proberen te doen, of ik het nu goed doe of niet, ik weet het niet", zei hij tegen deGeassocieerde Pers.

Een van de dingen die Gubler probeerde (en slaagde) was het publiceren van een kinderboek, dat hij zelf schreef en illustreerde, inclusief de streepjescode en het uitgeverslogo. Het boek van 2019, "Rumple Buttercup: een verhaal over bananen, erbij horen en jezelf zijn," omarmt de unieke raarheid van het hoofdpersonage Rumple Buttercup. "Rumple kwam een ​​paar jaar geleden in mijn hoofd en ik schreef het boek eigenlijk voor iedereen die ooit het gevoel heeft gehad dat ze er niet helemaal bij pasten, gewoon om ze te laten weten dat ze niet alleen zijn," vertelde GublerOptocht.

"Rumple Buttercup" werd een nummer 1 bestseller in de New York Times. Gelukkig voor fans onthulde Gubler dat hij plannen had om meer boeken te schrijven.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated: 05/08/2023

Views: 5445

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.