Bruine ruis versus witte ruis voor slaap, ontspanning en focus (2023)

Velen van ons hebben gehoord over witte ruis. Het omvat die gelegenheden waarbij onze kleintjes in slaap vallen bij het geluid van de wasmachine, toch? Maar je bent misschien niet zo bekend met bruine ruis.

Bruine ruis versus witte ruis voor slaap, ontspanning en focus (1)

Dus in dit artikel zullen we bruine ruis versus witte ruis met elkaar vergelijken en ontdekken wat ze allebei zijn en wat het beste is!

Dus om alles te weten te komen over bruine ruis versus witte ruis, lees verder om het definitieve antwoord te vinden!

Voordat we u met de details raken, laten we eerst de mini-afhaalmaaltijd ontdekken, zodat u meteen kunt profiteren van het begrijpen van de voor- en nadelen van bruine en witte ruis.

Bruine en witte ruis kan helpen om je gedachten te heroriënteren en je te ontspannen om in slaap te vallen. Bruine ruis is een zachtere, zachtere ruis die lijkt op golven op een strand. Witte ruis kan worden omschreven als een constant gezoem. Beide geluiden kunnen je helpen ontspannen, makkelijker slapen en worden gebruikt voor concentratie.

Oké, nu hebben we het korte antwoord, zodat je wat meer kunt begrijpen over deze twee kleurrijke soorten ruis! Laten we beginnen met het vinden van precies wat achtergrondinformatie over gekleurde ruis!

Wat is ‘gekleurd’ geluid precies

De meeste mensen hebben misschien gehoord van witte ruis, maar het zal je misschien verbazen te horen dat er een hele reeks geluiden hoorbaar is voor het menselijk oor, beschreven met behulp van een heel spectrum aan kleuren!

Net zoals het menselijk oog kleur herkent, worden verschillende geluidsfrequenties uitgedrukt met behulp van een reeks bekende kleuren.

Dus hoewel witte ruis redelijk goed bekend staat als het creëren van een rustgevende omgeving om te slapen, samen met andere slaapmiddelen, zoals onze super fabulousDormi slaapkoptelefoon,er is een reeks andere 'ruiskleuren' die hetzelfde effect kunnen hebben.

Waarom ruis wordt aangeduid met behulp van kleuren

Witte ruis was de eerste frequentie die een naam kreeg met behulp van het kleurenspectrum.

Het signaal van witte ruis geeft een gelijk vermogen af ​​wanneer het binnen andere frequenties wordt gehoord en daarom kan het helpen om u te 'afzonderen' van andere geluiden die uw rust kunnen verstoren.

Die naam werd oorspronkelijk gegeven naar analogie met wit licht, omdat wetenschappers dachten dat het zich op dezelfde manier gedroeg als wit licht.

In recente wetenschappelijke ontdekkingen bleek die match echter niet nauwkeurig te zijn.

Na de naamgeving van witte ruis samen met wit licht, volgden andere kleuren zoals rood, blauw en roze, omdat men dacht dat ze op dezelfde manier verband hielden met het licht met dezelfde naam.

In de race tussen witte ruis en bruine ruis wint witte ruis zonder twijfel als het gaat om het leiden van het peloton!

Dus hoewel we je in dit artikel zullen helpen de verschillen tussen witte en bruine ruis te ontdekken, zodat je het wat gemakkelijker kunt begrijpen, laten we ook iets over de andere kleuren vinden.

Welke soorten gekleurde ruis zijn er?

De reden dat ruis met verschillende kleuren wordt beschreven, is grotendeels te wijten aan het feit dat frequenties individuele eigenschappen hebben.

Het is interessant om te ontdekken dat het concept van gekleurde ruis veel lijkt op het concept van muzikaal geluid dat bekend staat als 'timbre'.

Dit zijn de 4 meest voorkomende 'ruis' of beter gezegd 'sonische tinten'

  • witte ruis
  • Bruin geluid
  • Roze ruis
  • Zwarte ruis

Wat is witte ruis?

Dus zoals we eerder ontdekten, omvat witte ruis alle hoorbare frequenties. De manier waarop het werkt, is dat de energie in gelijke mate over alle frequenties wordt verdeeld, dus het heeft een 'ruisblokkerend' effect.

Harde geluiden stimuleren je hersenen en kunnen je wakker maken, zelfs als je geen slaapproblemen hebt, en je storen als je probeert weg te dromen.

De manier waarop witte ruis klinkt, is vergelijkbaar met de geluiden van witgoed die u in uw keuken kunt horen, zoals een koelkast of wasmachine.

Het gestage gezoem wordt vaak beschreven als:

  • De ruis van een radio- of tv-signaal
  • Het gezoem van de airconditioning
  • Het zoemende geluid van een ventilator

Het wordt zelfs beschreven als een sissende radiator!

Als je meer wilt weten over andere alternatieven om je te helpen in slaap te vallen, ga dan naar ons andere nuttige artikel'Alternatieven voor oordoppen om te slapen'

Wat zijn de voordelen van witte ruis?

Een van de belangrijkste voordelen is dat het wordt gebruikt in allerlei producten om de slaap te bevorderen, zoals ventilatoren en units voor witte ruis.

Volgens experts op het gebied van slaap, zoalsDr Michael Grander, die de directeur is van een slaap- en gezondheidsprogramma aan de universiteit van Arizona

"Ze creëren een deken van geluid om je heen die andere geluidsgolven absorbeert, zodat kleine kraken en scheuren en voorbijrijdende auto's je hersenen niet helemaal bereiken en je er niet op reageert,"

Dit zijn vrij goedkope apparaten die kunnen worden ingesteld om zachtjes op de achtergrond te zoemen terwijl u gaat slapen.

De beste manier om witte ruis te gebruiken om te slapen

Onze favoriete manier om de kracht van witte ruis te gebruiken om te slapen, is door een YouTube-video of podcast met witte ruis op je telefoon of tablet af te spelen en via Bluetooth onze fabelachtig comfortabele en stijlvolle slaaphoofdtelefoons te boeken!

Omdat witte ruis alle frequenties met dezelfde intensiteit bevat, kan het harde geluiden maskeren die je hersenen stimuleren. Daarom wordt het vaak aanbevolen bij slaapproblemen en slaapstoornissen zoals slapeloosheid.

Dus hoe scoort witte ruis tegen bruine ruis?

Lees verder want alles zal worden onthuld!

Wat is bruine ruis?

Interessant genoeg is bruine ruis niet genoemd naar de kleur bruin, maar door de man die de eigenschappen ervan heeft ontdekt!

Hij was een botanicus die leefde in het midden van de 19e eeuw en er wordt naar verwezen als de man die ontdekte dat deeltjes niet op een uniforme manier bewegen zoals eerder werd gedacht, maar willekeurig bewegen.

Bruine ruis is gerelateerd aan zowel roze als rode ruis en net als witte ruis genereert het willekeurig geluid.

De witte ruis werkt doordat alle frequenties lagere energie gebruiken, maar met bruine ruis als de frequentie stijgt. Energie neemt af.

Deze afname van de frequentie van een bruine ruis geeft het een lager en meer basgeluid dan witte ruis die veel hoger resoneert op een hoog register, waardoor het een veel 'hoger' geluid krijgt.

Voordelen van witte ruis versus bruine ruis

Oké, dus je hebt het dieptepunt van deze tweekleurige sonische geluiden, welke van hen heeft de beste voordelen? We gaan kijken welke kleur het beste is voor slaap, ontspanning, focus

Witte ruis versus bruine ruis om te slapen

We begrijpen dus dat witte ruis u kan helpen om in een herstellende slaap te vallen, maar dat geldt ook voor bruine ruis.

Vanwege zijn lagere trilling, vergelijkbaar met het gebrul van de zee, zou hij hier misschien wel de winnaar kunnen zijn als het gaat om het gekleurde geluid, waar u het beste van kunt profiteren als u moeite heeft om in slaap te vallen en in slaap te blijven.

Bruine ruis, zoals we eerder ontdekten, is gerelateerd aan roze ruis, wat kan worden omschreven als een 'zachter' geluid dan het mechanische gesis of gezoem van witte ruis. Roze en bruine ruis wordt vaak omschreven als ritselende bladeren of de golven die zachtjes tegen de kust slaan.

Dus de slapende inzet bruine ruis heeft misschien net het randje van witte ruis in het debat tussen witte en bruine ruis.

Witte ruis versus bruine ruis voor ontspanning

Hoewel beide geluidsfrequenties op basis van het kleurenspectrum beide eigenschappen hebben die je kunnen kalmeren en ontspannen, denken we dat bruine ruis ook wel eens de winnaar kan zijn in de categorie ontspanning.

Wie zou niet ontspannen bij het geluid van golven die zachtjes op de kust breken of het ontspannende 'nauwelijks daar' ritselen van bladeren!

Het continue en lage trillingsgeluid van zowel witte als bruine ruis kan met succes worden gebruikt om uw geest te helpen af ​​te stemmen op angstige gedachten en u te helpen weerstaan ​​​​'de dag steeds opnieuw in uw hoofd te spelen'.

Witte ruis versus bruine ruis voor concentratie

Witte ruis kan nuttig zijn wanneer het wordt gebruikt om u te helpen concentreren of studeren, omdat het de gehoorcentra van uw hersenen beïnvloedt, wat op zijn beurt de concentratie en het geheugen kan helpen.

Bruine ruis met zijn lagere vibratie is ook goed om de luisteraar te ontspannen en te helpen focussen.

Dus luisteren naar beide soorten ruis, bruin of wit, kan achtergrondverstoring helpen verminderen en helpt je dus om je beter te concentreren.

En om af te sluiten…

Dus daar is het! Alles wat je moet weten over witte en bruine superkleurgeluiden die je kunnen helpen om je te concentreren, geklets te stoppen en 's nachts kunnen worden gespeeld om je te helpen ontspannen en weg te dromen in een herstellende slaap!

Vergeet niet naar onze te gaanwinkelvoor meer hulp bij het slapen met onze zorgvuldig vervaardigde slaaphoofdtelefoons om je te helpen ontspannen enval weg in een diepe en ontspannende nachtrust!

Bruine ruis versus witte ruis voor slaap, ontspanning en focus (2)

DormiDream Bluetooth-koptelefoon met hoofdband om te slapen

"De meest comfortabele ter wereldkoptelefoon om te slapenen ontspanning."

Geweldig om drukke geesten tot rust te brengen

Luister naar muziek, witte ruis, podcasts, meditaties, ASMR en meer.

Ultradunne HQ-luidsprekers bieden eersteklas geluidskwaliteit met superieur comfort

Trek het over je ogen en het doet ook dienst als slaapmasker!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated: 27/09/2023

Views: 5643

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.