Asgrijs haar. Wat u moet weten over: ideeën, tips en trucs (2023)

Auteur HaarE&I Lezing10 minuten Keer bekeken 4k.

Ben je je huidige haar beu? Misschien heb je de quarantaine-haartrucs en -hacks gedaan en voldoet het niet langer aan je look. Nou, een kolossale look-wisselaar zou je haarkleur kunnen veranderen! Je hoort misschien wat negatief nieuws over haarverven, maar er zijn echt voordelen aan verbonden. Bijvoorbeeld om je haar voller en levendiger te laten lijken. Of misschien om voortijdig grijs haar te bedekken. Bij nader inzien kost het niet echt veel moeite om je grijze haar te verbergen. Niet als je het uitkleurt met de nieuwste kleurstoftrendAsgrijs.Oké, het klinkt een beetje raar dat mensen grijs proberen te worden terwijl je het normaal gesproken wilt verbergen, maar ik zeg je dat het een hele nieuwe look is die het proberen waard is.

Eerst,Wat is een asgrijs kapsel precies?

Ash duidt letterlijk op een rokerige, nou ja, asymmetrische kleur. Asgrijs bevindt zich aan de donkere kant van het grijsspectrum en wanneer het op je haar wordt aangebracht, geeft het een koele tint met een meer gestructureerde look. Asgrijs is de go-to voor beroemdheden en influencers vanwege hoe gemakkelijk het is om te trekken! Het is een moeiteloze maar pittige look, veilig in de zin dat het past bij elke gezichtsvorm, elk haartype en elk geslacht! Kpop-idolen hebben zelfs dit kapsel opgeschud, van Twice's Sana tot BTS's Jin.

Dus, als je geïnteresseerd bent in het uitdragen van dit kapsel, hier zijn mijntop 4 ideeën voor het aanbrengen van asgrijsop je haar, afgezien van volledig asgrijs worden:

Beste keuze

Asgrijs haar. Wat u moet weten over: ideeën, tips en trucs (1)

Asgrijs

Pudding Haarverf

  • Pudding Type Formule: Doe 2 haarverfvloeistoffen in een bakje en schud het gewoon shake it~!
  • Eenvoudig in gebruik: maak je geen zorgen over druppelen. Geen borstel nodig, gebruik gemakkelijk je handen om alle delen van je haar grondig te kleuren.
  • Levendige kleur: snelle kleurstofabsorptie manifesteert zich in een levendig kleurresultaat.
  • Voedend: de overvloedige voeding van fruit en zaadolie houdt je haar gezond.

Rekening

Inhoud

Asgrijs met highlights

Asgrijs haar. Wat u moet weten over: ideeën, tips en trucs (2)

Als je er niet zo zeker van bent om de hele look af te maken, kun je het altijd als highlights uitproberen, en het zou toch werken. Deze look is perfect om bruin of zandkleurig haar een beetje extra glamour te geven en past het best bij lang haar. Je zou jezelf wat gigantische krullen kunnen geven om volume toe te voegen als je dat nog niet hebt, en je zou die opvallend frisse look kunnen bereiken. Houd er echter rekening mee dat het krijgen van asgrijze highlights af en toe moet worden bijgewerkt, omdat de glans kan afnemen.

Asgrijs Ombre

Asgrijs haar. Wat u moet weten over: ideeën, tips en trucs (3)

Asgrijs is geweldig om te mixen met andere kleuren, niet alleen als highlights maar ook als een hele ombre look. Natuurlijk zijn er specifieke kleuren om mee te matchen; Hier zijn enkele suggesties:

Grijs Paars Ombre

Asgrijs haar. Wat u moet weten over: ideeën, tips en trucs (4)

Dit is waarschijnlijk een van de meest gekozen kleuren om te combineren met asgrijs. Vanwege de asymmetrische look kan het geweldige vibes afgeven wanneer het perfect wordt gemengd met een heldere, gedurfde paarse kleur.

Grijsblauw Ombre

Asgrijs haar. Wat u moet weten over: ideeën, tips en trucs (5)

Wanneer asgrijs wordt gemengd met blauw, is dit meestal de lichtere tint en neigt deze soms naar een groenere tint en wordt deze aangebracht op de onderkant van het asgrijs.

Natuurlijke haarkleur naar Ash Grey Ombre

Asgrijs haar. Wat u moet weten over: ideeën, tips en trucs (6)

Als je asgrijs haar wilt krijgen, maar wilt voorkomen dat je haar te veel verft, kun je een ombre-look trekken waarbij je wortels onaangeroerd blijven en het asgrijs aan de onderkant mengen. Als je wortel groeit, hoef je je geen zorgen te maken, want je asgrijs zit veilig aan de onderkant en is perfect gemengd met je natuurlijke haar.

Asgrijs haar. Wat u moet weten over: ideeën, tips en trucs (7)

Dus als je je haar asgrijs verft, wil je het misschien glanzen. Dit is mogelijk door metallic zilveren highlights toe te voegen aan je asgrijze haar. Om een ​​metallic glans voor langere tijd te behouden, wordt het ten zeerste aanbevolen om tijdens afspraken een glans- of toningservice te krijgen. Haarglans geeft niet alleen glans aan je haar, maar het voegt ook leven toe, strijkt pluisjes glad en revitaliseert en onderhoudt je haarkleur.

Asblond grijs

Asgrijs haar. Wat u moet weten over: ideeën, tips en trucs (8)

Ash Blonde wordt gezien als de mooiste blonde look;waarom zou je het niet nog specialer maken door een grijstint toe te voegen?Het is ook niet moeilijk om over te stappen naar de asgrijsblonde look als je al asblond bent.

Op deze manier is het gemakkelijker omdat het al as en koel is, terwijl wanneer je als goudblond begint, je een toner zou moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat je geen gele zweem en ongelijkmatige kleuren krijgt.

Van een asblond kun je gewoon een grijze toner toevoegen om asgrijs blond te krijgen. Als je niet begint als asblond, dan zou je eerste stap naar asgrijsblond zijn om asblond te worden.

Aan de andere kant, terwijl we het hebben over asblond, als je je grijze haar in asblond wilt veranderen, is het net zo eenvoudig, aangezien je eigenlijk halverwege bent!

Je hoeft niet per se je haar te bleken; je zou gewoon een asblonde kleurstof kunnen krijgen met "natuurlijk" of "neutraal" op de formule omdat deze een betere grijsdekking heeft.

Hoe bereik je de asgrijze look?

Ik heb een beetje van de bovenstaande stap genoemd als je begint als asblond, maar als je donkerharig bent... Je hebt wat werk te doen.

Voorbereidingsfase:

Was je haar niet:Technisch gezien is dit de voorbereidingsfase, maar het is absoluut noodzakelijk dat je je haar niet wast voordat je het gaat verven. Voor de volgende stap is het veel veiliger om de oliën in je haar te houden in plaats van het te wassen en de chemicaliën in je hoofdhuid en de open poriën daar te laten sijpelen.

Borstel je haar:Dit is om vlekken en ongelijke kleuren te voorkomen wanneer u begint te sterven.

Verdeel je haar in secties:De eenvoudigste is om het in vier delen te verdelen: twee van de top tot de achterkant van je oor en twee van de top tot de nek. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat je alle delen van je haar krijgt als je het verft.

Nu voor het leuke gedeelte!

Stap één: je haar lichter maken

Als je echt donker haar hebt, kan het langer duren voor deze stap omdat je het steeds opnieuw moet doen, maar hier zijn 2 opties om je haar lichter te maken:

  1. Bleekmiddel:Je bleekt je haar zo licht en blond mogelijk op een diepte van 10/0 om de meest asy look te krijgen.
  2. Permanente kleur of zonder bleekmiddel:Als je dit gebruikt om je haar lichter te maken, zou je een volume van 30 moeten nemen die je zou kunnen combineren met high-lift kleuren om een ​​maximale lichte tint te krijgen.

Echter, permanente kleur om haar lichter te maken werkt alleen voor ongeverfd haar. Als je van plan bent je geverfde bruine haar lichter te maken, jijkan nietgebruik een permanente kleur omdat het niet zou werken en alleen bleekmiddel kan gebruiken.

Stap twee: toning

Er worden twee toners gebruikt om de asgrijze look te krijgen: paars om de gele tinten weg te werken en een grijze toner om je haar… nou ja, grijs te krijgen.

Dat is eigenlijk alles, maar als je haar al licht is, kun je gewoon asgrijze haarverf aanbrengen en je bent klaar om te gaan!

Als je van plan bent om volledig asgrijs te worden, begin dan bij het midden en eindig voordat je naar je wortels gaat. Als je verf op je haar hebt gehad, breng je de kleur eerst aan op de donkerste plekken(maar als het de wortels zijn, bewaar het dan 10-15 minuten later). De wortels van je haar komen altijd later omdat je hoofdhuid vroeg warmte afgeeft terwijl je je haar verft en de wortels er warmer uit laten zien als je het dan verft.

Kapsels voor asgrijs haar

Dus nu je je nieuwe asgrijze kapsel draagt, laten we nu eens kijken wat je ermee kunt doen om het nog meer te laten opvallen:

Bijgesneden

Asgrijs haar. Wat u moet weten over: ideeën, tips en trucs (9)

Als je genoeg lef hebt om extreem kort te gaan, kan asgrijs er nog steeds goed uitzien met een pixie of een bob. Je zou er een pony of een pony aan de zijkant aan kunnen toevoegen of het laten zoals het is, en het zou er nog steeds goed uitzien.

Strand golven

Asgrijs haar. Wat u moet weten over: ideeën, tips en trucs (10)

Ironisch genoeg past de koelte van het asgrijs goed bij dit zomerse kapsel. Er is echt niet veel voor nodig om deze look af te maken.

Half omhoog half omlaag kapsel

Asgrijs haar. Wat u moet weten over: ideeën, tips en trucs (11)

Dit is perfect als je levendige highlights hebt. Je zou een rommelige knoop kunnen maken met de bovenste helft, wat haarlokken aan de zijkant laten en lichte golven geven aan de onderste helft.

Vlecht

Als je wat meer pit aan je kapsel wilt toevoegen, kun je een watervalvlecht maken met je haar of een gevlochten knot voor feestjes of formele gelegenheden. Als je hoopt op een casual of een klassieke vlechtlook, kun je kiezen voor een vissenstaartvlecht, die een meer jonge en vrije sfeer geeft.

De moeiteloze

Asgrijs haar. Wat u moet weten over: ideeën, tips en trucs (12)

Je zou je haar helemaal kunnen laten zoals het is; of het nu erg steil is, met franjes of met zachte krullen, je asgrijze haar zou je nog steeds geweldig staan.

Hoe onderhoud je asgrijs haar?

Asgrijs haar heeft nogal wat onderhoud nodig. Om te beginnen moeten je shampoo en conditioner kleurbeschermend zijn en formules bevatten die je haar kunnen versterken, vooral als je een extreem bleekproces hebt ondergaan. Je moet ook vaak naar de salon gaan voor het bijwerken van de wortels en het verstevigen om de as en het grijs op je haar te behouden.

Asgrijs haar gaat niet lang mee zonder onderhoud, slechts een maand of zo. Als je je haar echter elke dag wast, gaat het nog korter mee. Elke dag je haar wassen zou de toner uitwassen, daarom is het essentieel om je shampoo uit te kiezen, evenals de frequentie van het wassen van je haar.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated: 30/10/2023

Views: 6145

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.