21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (2023)

Laatst bijgewerkt op 22 maart 2023 doorLelie Aldrin

Er is een groot aantal verschillende soorten grijze vogels, die allemaal eerst kunnen worden herkend aan de overheersing van grijs in hun verenkleed en vervolgens aan de andere onderscheidende kenmerken van hun lichaam.

Afhankelijk van de hoeveelheid licht die aanwezig is of zelfs wanneer ze in direct zonlicht worden bekeken, kunnen verschillende vogels met grijs verenkleed de indruk wekken zwarte veren te hebben.

In de volgende artikelen gaan we het hebben over de vele soorten grijze vogels die in Noord-Amerika voorkomen.

AfbeeldingNaam
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (1)Junco met donkere ogen
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (2)Rots Duif
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (3)Say is Phoebe
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (4)De noordelijke Parula
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (5)Grijze Katvogel
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (6)Oostelijke Wood-Pewee
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (7)Mees met zwarte muts
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (8)Zwart-witte kopzanger
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (9)Noordelijke spotlijster
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (10)Witgeflankeerde Vleugels Duif
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (11)Witte borstboomklever
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (12)Oostelijke Koningsvogel
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (13)Tuft Mees
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (14)Euraziatische Turkse Tortel
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (15)Carolina Chickadee
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (16)as
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (17)Zwarte Phoebe
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (18)De Kwebbelende Vireo
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (19)Blauwgrijze Muggenvanger
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (20)Loggerhead Klauwier
21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (21)Wilgen Vliegenvanger

Inhoudsopgave

Soorten grijze vogels in Noord-Amerika

1. Junco met donkere ogen

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (22)

Mussen, bekend alsJunco's met donkere ogen, kunnen verschillende kleuren hebben, afhankelijk van waar ze wonen. In het oosten hebben ze vaak een leigrijs uiterlijk, maar in het westen kunnen ze wit, zwart of bruin zijn.

Sommigen blijven het hele jaar door in de Appalachen, het westen van de Verenigde Staten en het noordoosten van de Verenigde Staten.

Degenen die het broedseizoen in Alaska en Canada doorbrengen, brengen de winter vaak door in de meest zuidelijke delen van de Verenigde Staten.

Habitat & Voedsel

Ze zijn wijdverspreid over het continent en kunnen worden gezien in open of enigszins beboste gebieden. Ze worden vaak op de grond gezien.

Er is een scala aan zaden, waaronder pinda's, gierst, gebroken maïs, zonnebloempitten met zwarte olie en nyjer, die kunnen worden gebruikt om meer junco's met donkere ogen naar de vogelvoeders in uw tuin te lokken.

De ideale feeders zijn platformfeeders of feeders die op de grond worden uitgespreid.

2. Rotsduif

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (23)

DeRots DuifHet verenkleed is over het algemeen blauwgrijs, met twee zwarte strepen op elke vleugel en een zwarte top aan de staart. Ze hebben oranje kelen en ogen met een iriserende glans.

Ze worden vaak gezien in stedelijke gebieden, maar soms gaan ze naar tuinen in de voorsteden op zoek naar voedsel dat op de grond is gevallen.

Het istegen de wetin bepaalde gemeenten om duiven te voeren omdat ze als hinderlijk worden beschouwd.

3. Zeg Phoebe

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (24)

De bovenste delen van Say's Phoebes lijken bruingrijs en deze vliegenvangers hebben grijze borsten, kaneelbuiken en zwartachtige staarten. Say's Phoebes zijn dun en hebben lange staarten.

De ondersoorten van Phoebes van de Say bouwen hun nesten in het uiterste noorden van Canada, Alaska en de Verenigde Staten en migreren vervolgens naar het zuiden naar Mexico en de zuidelijke staten.

Degenen die in zuidelijke staten wonen, blijven het hele jaar door.

Habitat & Voedsel

Say's Phoebes worden het vaakst gezien in droge open gebieden, zoals canyons, badlands en de randen van woestijnen.

Vliegen, krekels, kevers en andere insecten vormen het grootste deel van het dieet van Say's Phoebe. Deze soort is geclassificeerd als een vliegenvanger.

Ze zijn vaak nestelend op gebouwen gezien en kunnen worden waargenomen terwijl ze op houten palen en omliggende gebouwen zitten. Bovendien kunnen hun nesten zich onder de dakrand of onder de dakrand van gebouwen bevinden.

Plaats een nestkast of een plank die is gekoppeld aan een structuur om Say's Phoebes te verleiden om daar te nestelen en vul je tuin met inheemse struiken en bomen.

Dit zal meer Say's Phoebes uitnodigen om je achtertuin te bezoeken.

4. Noordelijke Parula

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (25)

De Northern Parula is een heldere en levendige grasmus die in bosrijke gebieden kan worden gezien. De kleur is een contrast van geel en grijs.

Ze hebben twee witte vleugelstrepen en een gele vlek op hun rug. Hun ruggen zijn blauwgrijs van kleur en hebben een gele vlek. Zowel mannen als vrouwen hebben geel op hun keel en borst, maar mannetjes hebben een kastanjebruine streep die het geel verdeelt in hun keel en borst. De vrouwtjes zijn veel bleker dan de mannetjes.

Bereik

Voordat ze naar het zuiden migreren om de winter door te brengen in het Caribisch gebied en Midden-Amerika, brengen Northern Parulas hun zomers door met broeden in het zuidoosten van Canada en het oosten van de Verenigde Staten.

Het is mogelijk dat ze de winter in het zuiden van Florida doorbrengen.

In loofbossen maken ze hun nesten in lange bosjes mos en korstmossen, die van de boomtakken vallen, waar ze hoger in het bladerdak naar insecten zoeken.

Tijdens de zomer is de gemakkelijkste manier om ze te vinden, door omhoog te kijken naar enorme clusters van hangend mos en daar naar ze te zoeken.

5. Grijze katvogel

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (26)

Het lied van de grijze katvogel, dat wordt beschreven als een "kattige miauw" en tot tien minuten kan blijven hangen, is de reden voor de algemene naam van de vogel.

Het zijn zangvogels van gemiddelde grootte en hebben een zwarte hoed, een leigrijze tint en een scharlakenrode vlek onder hun staart.

De Gulf Coast en het Caribisch gebied zijn waar grijze katvogels de winter doorbrengen na het broeden in het oosten en het middenwesten van de Verenigde Staten, evenals het zuidelijke deel van Canada. Langs de oostkust vind je er misschien nog het hele jaar door.

Habitat & Voedsel

De grijze katvogel is te vinden in struikgewas en kleine bomen, maar ook aan de randen van bossen en in heggen.

De aanwezigheid van fruit en fruitbomen of -struiken in de tuin, zoals winterbes, serviceberry en kornoelje, kan extra grijze katvogels aanmoedigen om te eten bij de voederbakken die je hebt opgezet.

6. Oostelijke Wood-Pewee

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (27)

De Eastern Wood-Pewee is een onopvallende vliegenvanger die over het algemeen grijs is met een gebroken witte onderkant en dankt zijn naam aan het geluid dat hij maakt.

De Eastern Wood-Pewee brengt de winter door in Zuid-Amerika, waar het kouder is dan in andere delen van de wereld, en trekt vervolgens naar het noorden om te broeden in Canada en het oosten van de Verenigde Staten.

Ze wachten vaak op hun voedsel, dat bestaat uit kleine vliegende insecten, terwijl ze op zichtbare takken in bosrijke omgevingen zitten.

7. Mees met zwarte muts

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (28)

De Mees met zwarte dop is een lief vogeltje met een grote kop in vergelijking met zijn kleine lijfje. Deze vogels eten graag aan alle voederbakken die je in je tuin hebt en inspecteren alles, zelfs jij!

Ze hebben zwarte snavels en koppen, witte wangen, grijze vleugels, staarten en ruggen. Ze zijn een vogelsoort.

De Stille Oceaan, het middenwesten, het noordwesten en de noordelijke staten, evenals Canada, zijn allemaal permanente huizen voor mezen met zwarte kappen.

Woonplaats

Ze zijn te vinden op plaatsen zoals open bossen, bossen en parken. Spinnen, zaden, insecten, bessen en niervet zijn enkele van de voedingsmiddelen die mezen met zwarte dop consumeren.

Probeer Black-capped Chickadees pinda's, zonnebloempitten, pinda's of niervetboter in je achtertuin te geven.

Dit zal hen aanmoedigen om langer te blijven. Ze zijn een van de eerste vogels die typisch nieuwe voeders vinden, en ze zullen zelfs uit je hand eten als je ze die aanbiedt.

Ze zullen ook nestkasten gebruiken als je ze voorziet van houtsnippers om de binnenkant van de bak te bekleden.

8. Zwart-witte kopzanger

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (29)

De zwart-witte zanger heeft een duidelijk gestreept uiterlijk, waardoor hij veel eenvoudiger te herkennen is dan andere soorten grasmus. Onder bepaalde lichtomstandigheden kunnen ze grijs lijken.

Mannetjes hebben een grotere en donkerdere zwarte vlek boven het oog en gezicht dan vrouwtjes, en het mannelijke patroon is over het algemeen ook donkerder.

Het overwinteringsgebied van de Black-and-white Warbler strekt zich uit van Florida en de Gulf Coast in zuidelijke richting via Baja California en Mexico, het Caribisch gebied, en bereikt uiteindelijk Zuid-Amerika.

In de lente trekken ze noordwaarts over het zuiden van de Verenigde Staten en langs de grens tussen Canada en de Verenigde Staten, met de klok mee.

Ze zijn gemakkelijk op te merken omdat ze heen en weer stuiteren over de stammen en takken van bomen op zoek naar insecten.

9. Noordelijke Spotlijster

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (30)

Zangvogels van gemiddelde grootte, Northern Mockingbirds, hebben lange staarten en kleine hoofden in vergelijking met hun lichaam. Ze hebben een tint die kan worden omschreven als een combinatie van bruin en grijs, en de onderkant is een tint lichter dan de achterkant.

Tijdens de vlucht zie je twee witte vleugelbanden op hun vleugels.

Ze worden het vaakst gezien, alleen of in koppels, en ze doen een krachtige poging om hun gebied te beschermen.

Spotlijsters kunnen de hele dag en tot diep in de nacht zingen, en de mannetjes kunnen tijdens hun leven tot 200 liedjes leren door de melodieën van andere vogelsoorten na te bootsen.

Er is echter gezien dat individuen uit het noordelijke deel van hun leefgebied oostwaarts en zuidwaarts reizen.

Woonplaats

Ze bezoeken de feeders niet vaak; ze zullen echter de open grasvelden bezoeken. Het planten van fruitbomen of struiken, zoals moerbeien, braambessen en meidoorns, is een strategie die u kunt gebruiken om talloze noordelijke spotvogels naar uw tuin te lokken.

10. Witgeflankeerde vleugelduif

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (31)

Witvleugelduiven hebben een zwarte lijn op het gezicht en een witte band op de punt van de gesloten vleugel die afsteekt tegen het midden van de donkere vleugel terwijl de vogel al in vlucht is. Duiven zijn over het algemeen vrij licht grijsbruin van kleur.

Gevonden helemaal in Midden-Amerika, West-Indië en Mexico, evenals in de buurt van de zuidelijke grens met Mexico. Tijdens de winter kunnen degenen die in het noorden van de bergen wonen, naar het zuiden gaan, richting de Golfkust of zelfs naar Mexico.

Habitat & Voedsel

Witvleugelduiven zijn te vinden in droge omgevingen, bossen die netelig en dik zijn, bossen en voorstedelijke gebieden. Ze halen het grootste deel van hun voeding uit granen, maar eten ook fruit en enorme zaden, en ze zoeken hun voedsel op de grond.

Plaats zaden van maïs, zonnebloem, milo en saffloer op platformvoeders in uw achtertuin. Dit zal meer Witvleugelduiven aanmoedigen om te bezoeken. Kweek bovendien inheemse struiken die bessen produceren.

11. Witte borstboomklever

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (32)

Witborstboomklevers zijn levendige kleine vogels met een wit op de buik en wangen, een grijsblauwe rug en een zwarte kroon bovenop hun hoofd.

Het onderste deel van hun buik en het gebied onder hun staarten hebben vaak een kastanjebruine tint.

De meeste staten in de Verenigde Staten en de zuidelijke provincies van Canada hebben het hele jaar door een populatie van boomklevers met witte borst.

Voedsel

Ze zijn het meest waarschijnlijk te zien in bosranden, loofbossen, tuinen en parken met bomen, evenals bij vogelvoeders.

Ze consumeren voornamelijk insecten, waaronder kevers en hun larven, mieren, spinnen en rupsen, naast andere geleedpotigen.

Daarnaast consumeren boomklevers met witte borst zaden en noten, zoals zonnebloempitten, meidoornbessen, eikels en soms zelfs maïsoogsten.

Ze zullen eerst enorme noten en eikels in de schors van bomen wringen en vervolgens hun snavels gebruiken om ze uit elkaar te breken of "uit te komen" om het zaad erin te extraheren.

Zonnebloempitten en pinda's die aan sondevoeders of niervetvoeders in uw tuin worden gehangen, kunnen extra witborstboomklevers aanmoedigen om daar hun thuis te maken.

12. Oostelijke Koningsvogel

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (33)

De ruggen van Eastern Kingbirds zijn bruinzwart, terwijl de onderkant van hun staarten en vleugels wit zijn. Deze vliegenvangers zijn middelgroot en hebben enorme koppen. De bovenkant van hun kop is dieper zwart en het uiteinde van hun staart is wit.

Hun felle concurrentie met elkaar en andere vogelsoorten om territorium tijdens nestverdediging is waar de bijnaam "koning" vandaan komt.

Ze kunnen een kroon van oranje, rode of gele veren onthullen die achter hun hoofd verborgen zijn, en dat doen ze wanneer ze de behoefte voelen om zichzelf of hun nest te beschermen.

Voordat ze voor de winter naar het zuiden migreren naar Midden- en Zuid-Amerika, brengen oostelijke koningsvogels hun broedseizoen door in het grootste deel van de Verenigde Staten, met uitzondering van de zuidwestelijke staten.

Boomgaarden, akkers en bosranden zijn typische broedplaatsen voor ze. Ze zetten hun nesten meestal dicht bij watermassa's, zoals meren of rivieren.

Flying Eastern Kingbirds zijn uitstekende insectenjagers. Ze zullen vaak op vliegende insecten wachten terwijl ze op deze manier hoog boven velden zitten

13. Kuifmees

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (34)

De achterkant van de kuifmees is grijs, terwijl de onderkant wit is. Het heeft een mooie grijze kuif en zijn ogen zijn enorm. Het komt vaak samen met spechten, mezen en boomklevers.

Het hele jaar door kunt u tufted mezen zien in de zuidoostelijke en oostelijke staten.

U kunt Tufted Titmice vinden in parken, bossen en bij de vogelvoeders in uw tuin. Het is bekend dat ze dominant zijn over andere, kleinere vogels.

Voedsel

Tijdens de zomer bestaat het grootste deel van hun dieet uit insecten, zoals kevers, rupsen, wespen en mieren. Ze consumeren ook spinnen en slakken.

Bovendien consumeren ze bessen, fruit en noten, en bewaren ze zaden waarvan de schaal is verwijderd.

Pinda's, zonnebloempitten en niervet die in buisvoeders of niervetkooien in uw tuin worden gehangen, kunnen allemaal worden gebruikt om getufte mezen te lokken om uw voederbakken te bezoeken.

Bovendien zullen ze voedsel consumeren van platformvoeders. Je kunt ook proberen een nestkast aan de boom te hangen in de hoop een paartje te lokken.

14. Euraziatische Turkse Tortel

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (35)

Euraziatische kraagduiven zijn vrij licht bruingrijs van kleur met witte vlekken in de staart. Ze lijken qua uiterlijk op rouwduiven, maar verschillen doordat ze zelfs in de nek zwarte halve halsbanden hebben.

Ze zijn groter en hebben een vierkante staart in plaats van een puntige. Rouwduiven hebben puntige staarten.

Hoewel ze pas in de jaren tachtig in de Verenigde Staten werden ontdekt, hebben Euraziatische Tortels zich sindsdien over het grootste deel van de landmassa verspreid.

Het dieet van de Turkse tortel bestaat voornamelijk uit granen en zaden, hoewel het ook insecten, bessen en andere kleine dieren bevat

15. Carolina Mees

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (36)

Deze kleine vogels staan ​​bekend als Carolina Chickadees. Ze hebben zwarte nekken en mutsen, witte buiken en wangen, en fluweelachtige grijze vleugels, staarten en ruggen.

Ze lijken qua uiterlijk sterk op de Mees met zwarte dop, en waar hun reeksen elkaar overlappen, is bekend dat ze met elkaar kruisen.

Ze zijn het hele jaar door aanwezig in de parken, bossen en tuinen van de zuidoostelijke en oostelijke staten van de Verenigde Staten.

Voedsel

Pinda's, nyjerzaden, zonnebloempitten met zwarte olie en niervetvoeders zijn enkele van de vogelvoeders die een groter aantal Carolina Chickadees zullen aanmoedigen om uw tuinvoeders te bezoeken.

Ze kunnen voedsel consumeren uit verschillende feeders, waaronder niervetkooien, tubefeeders en platformfeeders. Daarnaast nestelen ze in nestkasten en nestkokers.

16. Buste

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (37)

Bushtits zijn kleine vogels die zachtgrijs van kleur zijn en praktisch rond van vorm. Ze hebben korte snavels en lange staarten. Ze hebben een vleugje bruine kleur op hun gezicht en onder hun lichaam.

In de westelijke staten zijn bosmezen het hele jaar aanwezig.

Ze komen veel voor in gebieden met open bos of struikgewas, maar ook in achtertuinen en parken. Spinnen en insecten, zoals kevers, mieren, rupsen en wespen, vormen het grootste deel van hun voedsel.

Verbazingwekkende hangende nesten gemaakt van plantaardig materiaal en spinnenwebben worden gemaakt door bosmezen. Deze nesten hebben een val van ongeveer een voet en het kan zelfs een maand duren om ze te bouwen.

Voedsel

Door inheemse bomen en struiken in uw achtertuin te planten, worden bosmezen aangemoedigd om te komen, en ze kunnen eten van meelwormen, zonnebloempitten met zwarte olie of niervet van platformvoeders.

Bushtits zullen ook je achtertuin bezoeken als je inheemse struiken en bomen laat groeien.

17. Zwarte Phoebe

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (38)

De kop, borst en rug van een zwarte Phoebe zijn helemaal zwart, terwijl de onderkant van de vogel wit is.

Zwarte Phoebes zijn vrij kleine en mollige vliegenvangers. In sommige lichtomstandigheden kunnen ze grijs lijken.

Ze brengen een groot deel van hun tijd door in de staten Mexico, Midden-Amerika en het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Na voortplanting is er een mogelijkheid dat sommige individuen uit het noordelijke deel van dit gebied naar het zuiden trekken.

Phoebe Black kan vaak worden gezien in of dichtbij watermassa's, zoals meren, rivieren, vijvers of kustgebieden.

Ze wachten op insecten of geleedpotigen zoals sprinkhanen, vliegen, wespen, bijen, spinnen en kevers om langs te komen terwijl ze boven de grond zitten.

U kunt Black Phoebes verleiden om uw achtertuin te bezoeken door waterpartijen en natuurlijke planten op te nemen die andere dieren in het wild aantrekken, zoals insecten.

Ze kunnen zelfs een nest bouwen onder de dakrand als er een voorraad modder in de omgeving is die ze kunnen gebruiken om hun nest te bouwen.

18. Kwebbelende Vireo

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (39)

Warbling Vireos zijn vogels met een bruingrijze bovenzijde en een lichtere, meer witgele onderzijde.

Met uitzondering van de Gulf Coast strekt het broedgebied van Warbling Vireos zich uit over het grootste deel van de Verenigde Staten en tot in het uiterste noordwesten van Canada. Ze gaan in de winter naar Midden-Amerika en in het zuiden naar Mexico.

Omdat ze graag onder het bladerdak van de bomen foerageren, zijn ze niet altijd gemakkelijk te vinden.

19. Blauwgrijze Muggenvanger

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (40)

Blauwgrijze muggenvangers zijn heel kleine zangvogels met een rug die een blauwgrijze tint heeft en een onderkant die een grijsachtig witte kleur heeft.

Ze hebben een vlekkerig uiterlijk over hun vleugels en een zwarte staart. Tijdens de zomer hebben mannetjes een unieke zwarte 'V'-vorm in het midden van hun voorhoofd.

Ze hebben dunne, korte en rechte snavels in tegenstelling tot hun lange poten en staarten.

Voordat ze verder naar het zuiden trekken, brengen blauwgrijze muggenvangers hun jongen groot in de loofbossen van het oosten en zuidoosten van de Verenigde Staten.

In heel Florida en andere zuidelijke kustplaatsen zijn ze het hele jaar aanwezig.

Voortzettingen van de blauwgrijze muggenvangernesten zijn klein en zo op takken gebouwd dat ze lijken op een boomknobbel ingesloten in korstmos. Hierdoor lijken ze op kolibrienesten, die ook klein zijn.

Ze vangen hun prooi door hem met hun staart achterna te jagen en hem te laten schrikken met hun voortdurende huppelen. Hun dieet bestaat uit spinnen en insecten.

20. Onechte Klauwier

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (41)

De Loggerhead Shrike is een zangvogel met de instincten van een roofvogel. Deze vogels zijn grijs met zwarte vleugels en maskers en hebben een roofvogelachtig karakter.

In de zuidelijke helft van de Verenigde Staten leven het hele jaar door Loggerhead Shrikes; in de zomer migreren ze echter naar de noordelijke helft van het land om te broeden voordat ze weer naar het zuiden gaan.

Voedsel

Het is bekend dat grijze vogels jagen op verschillende soorten vogels, hagedissen, insecten en soms kleine dieren. Om hun slachtoffers te verteren, spietsen ze ze op doornen of dwingen ze in besloten ruimtes.

In open gebieden zie je ze vaak zitten en uitkijken naar potentiële prooien.

21. Wilgenvliegenvanger

21 soorten grijze vogels in Noord-Amerika (met afbeeldingen) (42)

De Willow Flycatcher heeft een saaie, bruingrijze uitstraling met olijfkleurige ondertonen. Hun buiken hebben tinten geel en grijs in zich.

Voordat ze naar Midden-Amerika en Mexico migreren, brengen wilgenvliegenvangers hun broedseizoen door in de heuvelachtige westelijke staten van het noorden van de Verenigde Staten.

Bovendien is migratie een tijd waarin ze in elke staat van de Verenigde Staten kunnen worden waargenomen.

Conclusie

Noord-Amerika is een fantastisch gebied om naar toe te gaan als je vogels wilt spotten en een verscheidenheid aan verschillende soorten vogels wilt bekijken, waaronder grijze vogels.

Dit artikel zal u helpen bij het identificeren van de vele soorten bluebirds die in de staat Noord-Noord-Amerika kunnen worden gezien.

Neem je camera mee en ga naar buiten om ze in hun natuurlijke habitat van dichterbij te bekijken.

FAQ

Hoe noem je die vogeltjes met grijze veren?

Kleine grijze vogels zijn vaak vliegenvangers, mezen en muggenvangers; de Junco met donkere ogen en de grijze catbird behoren echter tot de meest voorkomende van deze soorten. Hieronder volgt een lijst van de 12 meest voorkomende grijze vogels die u in uw eigen tuin of tijdens wandelingen in de nabijgelegen bossen en weiden kunt zien.

Wat voor soort vogel is het, die er bijna blauw uitziet?

De bovenste delen van muggenvangers hebben over het algemeen een vage blauwgrijze kleur, terwijl de onderkant een grijsachtig witte kleur heeft. Hun staarten zijn voornamelijk zwart, met witte randen. Wit overheerst grotendeels op de onderbuik van de staart. Een dunne maar opvallende witte oogring vestigt de aandacht op de gelaatstrekken.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated: 28/11/2023

Views: 5471

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.