17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (2023)

In de meeste families van vogelsoorten zijn er grijze vogels, waaronderhaviken, uilen, muggenvangers, lijsters, vireo's, mezen, boomklevers, enz.

Afhankelijk van het beschikbare licht of zelfs gezien worden in zonlicht, kunnen sommige grijze vogels een zwart verenkleed lijken te hebben.

Misschien klinkt 'grijs' bij het benoemen van vogels eentonig, maar het verenkleed van deze vogels is verrassend indrukwekkend.

Sommige vogels zijn het hele jaar door te zien, terwijl andere alleen in de zomer en sommige alleen in de winter komen.

Dit vind je misschien ook leuk:

20 prachtige vogels met roodharige

Goudfazant - De mooiste vogel

Vandaag brengen we je een lijst met 17 Incredible Grey Birds. Laten we kijken.

Sommige van de links in dit bericht zijn gelieerde links. Dit betekent dat als je op de link klikt en het item koopt of je aanmeldt voor een abonnement, ik een aangesloten commissie ontvang zonder extra kosten voor jou.

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (1)

Lijst met grijze vogels

 • Grijze Katvogel
 • Tuft Mees
 • Grijze Vireo
 • Mees met zwarte dop
 • Zwartkeelgrasmus
 • Boomklever met rode borst
 • Carolina Chickadee
 • Muggenvanger met zwarte staart
 • Grijze Havik
 • Grijze wanglijster
 • Noordelijke spotlijster
 • Grote grijze uil
 • Grijze Patrijs
 • Clarks Notenkraker
 • Grijze vliegenvanger
 • Sandhill-kraan
 • Canadese Jay

Grijze Katvogel

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (2)

Met een lange, afgeronde zwarte staart en een smalle, rechte snavel is het een slanke, middelgrote zangvogel met zeer lange poten en korte, afgeronde vleugels.

Ze zijn volledig leigrijs, hebben een kleine zwarte kop, een zwarte staart en een rijke roodbruine vlek onder de staart.

Grijze katvogels zijn gereserveerd maar actief, huppelend en fladderend door klitten van gebladerte van tak tot tak, rustend op struiken en kleine bomen.

Ze hebben niet de neiging om door open velden te vliegen, maar geven de voorkeur aan snelle en lage vluchten door vegetatie.

Tuft Mees

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (3)

In het oosten van de Verenigde Staten, de gewone tuinvogel.

Zilvergrijs van boven en wit van onder, met een roestige kleur aan de zijkanten, ze hebben een zwarte vlek net boven de snavel.

Tufted Mezen zijn te vinden in een groot deel van het oostelijke bos onder tweeduizend voet hoogte. Kuifmezen zijn dat ookfrequente bezoekers van feeders en is te vinden in parken, achtertuinen en boomgaarden.

Grijze Vireo

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (4)

Een kleine, delicaat gebouwde zangvogel met een korte, ietwat haakse snavel, dikker dan die van een zanger.

De vleugeltips strekken zich iets voorbij de basis van de staart uit. Een grijze vogel met een witte onderkant, hij heeft een enkele lichte vleugelstreep, die beter te zien is in vers verenkleed.

Nest in mesquite struikgewas, eiken struikgewas, chaparral en steenpijnboom-jeneverbes in woestijnecosystemen. In vergelijkbare habitats zijn trekvogels en overwinterende vogels aanwezig, evenals in stroombeddingen in woestijnen.

Hij springt door dik gebladerte en zwaait om behendig insecten op te pikken van bladeren en twijgen langs de bomen. In het vroege voorjaar zingen mannetjes meestal vanaf onbedekte zitstokken.

Grijze vogels met zwarte kop

Mees met zwarte dop

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (5)

Dit vogeltje heeft een korte nek en een grote kop, waardoor het een unieke en ietwat ronde lichaamsvorm heeft.Het heeft ook een lange, dunne staart en een korte snavel, veel dikker dan een grasmus maar kleiner dan een vink.

De muts en het slabbetje zijn zwart, de wangen zijn wit, de rug is zachtgrijs, de witgerande vleugelveren zijn grijs en aan de zijkanten zijn de onderzijden zachtbeige.

De hoed reikt tot iets onder de zwarte ogen, waardoor het onmogelijk is om de kleine pupillen te zien. In elk gebied met bomen of houtachtige struiken, van bossen en beboste percelen tot buitenwijken en parken in de voorsteden en zelfs velden met struikgewas en kwelders, zijn mezen te vinden.

Zwartkeelgrasmus

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (6)

Kleine zanger met een kleine, ronde snavel en een grote kop.Voornamelijk zwart, grijs en wit, met een gele streep boven en voor het oog.

Met zwarte en witte strepen en scherpe zwarte balken aan de zijkanten. Vrouwtjes zijn iets bleker en hebben soms een rafelige zwarte keel. De buik en staart zijn van onderaf perfect wit te zien.

Met zorgvuldige bewegingen springt hij door de bomen, langzamer dan veel andere grasmussen. Gevonden in open sparren-, dennen-eiken- en dennen-jeneverbessenbossen.

Boomklever met rode borst

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (7)

Kleine, lichte vogel met een scherpe uitdrukking, geaccentueerd door zijn lange, puntige snavel.

Ze hebben zeer korte staarten en bijna geen halzen in boomklevers met rode borst, hun lichaam is mollig en de korte vleugels zijn erg breed.

Deze vogels zijn blauwgrijs met sterk getekende koppen, een zwarte hoed met een lijn boven het oog gescheiden door een witte streep over het oog. De buik is rijk aan geoxideerde kaneel en de vrouwtjes zijn bleker.

Boomklevers met rode borst reizen snel in spleten en onder schorsvlokken op boomstammen en takken op zoek naar voedsel.

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (8)

Grijze vogels met witte buiken

Carolina Chickadee

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (9)

Met een korte nek en een groot hoofd,deze kleine vogel heeft een kenmerkende bolvormige lichaamsvorm,heeft een zeer dunne en lange staart. Zijn snavel is iets dikker dan die van een grasmus, maar dunner dan die van een vink.

Het heeft een zwarte muts en een slabbetje gescheiden door witte wangen. Er is lichtgrijs op het hoofd, de vleugels en de staart.

Acrobatisch en nieuwsgierig. Het kan worden gezien met andere Carolina-mezen en andere kleine soorten in voedende kuddes die in een groot gebied rondzwerven, behalve tijdens het broedseizoen.

Hoewel het een kuddedier is, staan ​​ze meestal erg ver uit elkaar als ze zich voeden.

Muggenvanger met zwarte staart

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (10)

Met een dunne, rechte snavel, een compact lichaam en een lange staart is het een korte, dunne zangvogel.

Over het algemeen zijn ze donker met één oog omgeven door wit en een zwarte staart aan de onderkant met witte highlights. Daarboven zijn ze donkerder grijs, met een lichtere grijze onderkant.

Fokmannetjes hebben een karakteristieke zwarte hoed.Ze geven de voorkeur aan dikkere struikgewasgebieden in woestijnen. Ze zoeken in de doornen en bladeren naar kleine insecten en gaan op onderzoek uit.

Ze bewonen het woestijnstruikgewas, evenals gebieden bezaaid met ocotillo, cactusvijg, cholla en mesquite, ook dik gewassen met creosoot en zoutstruiken.

Grijze vogels

Grijze Havik

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (11)

Middelgrote roofvogels.Ze hebben korte, brede vleugels, net als andere buteo's, en een lange staart.

De mannetjes zijn veel kleiner dan de vrouwtjes. Volwassen grijze haviken zijn lichtgrijze vogels met kleine gestreepte borsten met opvallende banden en zwarte en witte staarten. Wit heeft de onderstaartdekveren; zwart heeft de uiteinden van de vleugels.

De onrijpe vlekken en de strepen aan de onderzijde zijn donkerbruin met een donkerbruine rug. Een witte wang en een oor gescheiden door een donkere lijn bij het oog zijn prominent op hun vacht gestempeld.

Grijze wanglijster

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (12)

In de sparren van het noorden klinkt hun sublieme lied door de broedplaatsen; het wordt tijdens migratie gevonden in struikgewas en struikgewas.

Ze hebben een uniform grijs gezicht, een kleine snavel met een gele basis.Het heeft het meest noordelijke broedgebied van alle Amerikaanse gevlekte lijsters.Als gevolg hiervan is deze verlegen scrub-lurker niet erg bekend en wordt hij niet vaak gezien.

Noordelijke spotlijster

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (13)

Iets korter dan een lijster en met een langere staart,een middelgrote zangvogel. Ze hebben kleine koppen, een lange, dunne snavel met een kleine neerwaartse buiging en lange poten. Zijn vleugels zijn klein, rond en breed, waardoor de staart tijdens de vlucht bijzonder lang lijkt.

Over het algemeen zijn spotvogels grijsbruin van kleur, lichter op de borst en buik, met twee witte vleugelstrepen op elke vleugel.

Bij neerstrijkende vogels is soms een witte vlek zichtbaar op elke vleugel, en tijdens de vlucht worden het grote witte flitsen. De buitenste witte staartveren trekken tijdens de vlucht vaak de aandacht.

Grote grijze uil

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (14)

Een van de hoogste uilen, ze hebben grote vleugels en een lange staart.Het zijn grootkoppige uilen met een brede schijf op hun gezicht.

Hoewel groot niet zozeer in gewicht, bestaat het grootste deel van het volume uit veren.

De mannetjes zijn kleiner dan de vrouwtjes.

Grijze uilen zijn typisch zilvergrijs, met een patroon van dunne, piekerige witte, grijze en bruine strepen. Tussen de gele ogen vormen twee bleke bogen een 'X'. De hals wordt gekruist door een witte streep. Grijze uilen bewonen dichte groenblijvende sparren- en dennenbossen met nabijgelegen weiden en taiga's.

Grijze Patrijs

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (15)

Een mollige kip met een ronde hals, een kleine kop, een korte staart en een grote, korte snavel, zoals een eend.Het heeft korte en afgeronde vleugels.

Grijs bovenop met roestige strepen aan de zijkanten en een kleurtje op het oranje voorhoofd. Een roestige staart en een hoefijzervormige bruine vlek op de borst zijn grijs aan de onderkant.

In kleine groepjes volwassenen en jongeren zoekt hij naar voedsel op de grond.Het barst de lucht in wanneer het wordt gestoord en vliegt laag over de grond met snel klapperende vleugels.

Het wordt voornamelijk gevonden in landbouwgebieden en graslanden met hagen in Noord-Amerika.

Clarks Notenkraker

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (16)

Ongeveer zo groot als een gaai, maar gebouwd als een kraai, met korte staarten en afgeronde kuifloze koppen.Het heeft een lange, rechte en puntige snavel.

Het zijn lichtgrijze vogels met zwarte vleugels, de vleugels vertonen tijdens de vlucht witte vlekken langs de achterranden. In het midden is de staart zwart met aan beide zijden een groot wit.De snavel, vleugels en poten zijn zwart.De notenkrakers van Clark zijn vogels van de berg.

Ze zijn nauw verbonden met grote zaaddennen, zoals de witschorsden en de behendige den, maar worden ook gevonden van ongeveer drie tot meer dan elfduizend voet in het westen in altijd groene bergbossen.

Grijze vliegenvanger

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (17)

Met een zeer lange en slanke snavel is het een slanke en kleine vliegenvanger.Het heeft korte vleugels en reikt niet veel verder dan de tertiaire veren van de hoofdveren. Hierdoor lijkt de wachtrij ook erg lang.

Grijsachtig van boven, witachtig van onderen, met een kleine bleke wenkbrauw. Een donkerdere staart en vleugels met twee grijsachtige vleugelstrepen. De snavel is meestal roze of geelachtig, meestal met een zwartachtige punt.

Nesten in volwassen alsem, en met open sparren, jeneverbessen, sparren, ceders en struikgewas eiken op hellingen en bergen.

Het migreert over veel ecosystemen, maar wordt meestal gedetecteerd door wilgen of populieren in stroomgangen. In vergelijkbare habitats, maar ook in dorre doornstruiken en beboste winters.

Sandhill-kraan

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (18)

Sandhill-kranen zijn zeer grote, lange vogels met lange nekken, zeer brede vleugels en lange zwarte poten.Het dikke lichaam loopt taps toe in een dunne nek; Gevallen veren bedekken de korte staart.

De kop is dun en de snavel is recht en langer dan de kop. Het zijn leigrijze vogels, soms bedekt met een roestige wassing. Bleke wangen en rode huid op de kruin zijn aanwezig bij volwassenen. Juvenielen, zonder bleke wangen of rode kruin, zijn grijs en roestbruin.

In open graslanden, prairies en wetlands broeden de kraanvogels. Buiten het broedseizoen slapen ze ook in ondiep water in vijvers of meren, waar ze worden beschermd tegen roofdieren.

Grijze Jay-vogel

Canadese Jay

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (19)

Het zijn robuuste zangvogels, vrij groot, met kleine, stevige snavels.Ze hebben ovale koppen en lange staarten en brede, afgeronde vleugels.

Canadese gaaien zijn donkergrijs van boven en lichtgrijs van onderen, waarbij zwart een gedeeltelijke kap op de achterkant van het hoofd vormt.

Jonge exemplaren zijn over het algemeen grijszwart van kleur en vertonen meestal een bleke opening aan de basis van de snavel.

Typisch Canadese Vlaamse gaaien zitten in kleine groepjes. Ze vliegen geruisloos, meestal met hun vleugels horizontaal onder zich.

Hoewel ze een breed scala aan vocalisaties hebben, zoals schreeuwen en brabbelen, zijn ze normaal gesproken minder luid dan de meeste Vlaamse gaaien.

Ze hebben een heel breed dieet, ze eten alles, van bessen tot aas.

17 prachtige grijze vogels met afbeeldingen (20)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 11/14/2023

Views: 5475

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.